ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

προσλήψεις-στο-εργοστάσιο-της-αγετ-851206

Με νέο προσωπικό ενισχύεται το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής “Όλυμπος” στην Αγριά.
Συνολικά μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο στην εταιρία θα έχουν προσληφθεί 30 νέοι εργαζόμενοι σε ειδικότητες όπως ηλεκτρονικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί, όπως διαβεβαίωσε χθες ο κ. Κολίν, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Ομίλου στην εκδήλωση κοπής της πίτας του προσωπικού που έγινε στο εργοστάσιο της Αγριάς.
Έτσι ουσιαστικά ικανοποιείται συνολικά η πρόταση του σωματείου της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων, έτσι όπως είχε τεθεί στις αρχές του 2006 όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση και αυτό επισημάνθηκε χθες από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Κων. Τσαντό, που ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια οι οικειοθελείς αποχωρήσεις προσωπικού και τα προσυνταξιοδοτικά προγράμματα, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει η διάθεση από τον Όμιλο να ενισχυθεί η τοπική Μονάδα.
Ειδικότερα από τις 4 Δεκεμβρίου έχουν προσληφθεί στο εργοστάσιο 10 υπάλληλοι, στις 12 Φεβρουαρίου προσλαμβάνονται άλλοι 10 εργαζόμενοι και το “πακέτο” ολοκληρώνεται το Μάρτιο με άλλες 10 προσλήψεις.
Στην εκδήλωση κοπής της πίτας παραβρέθηκε επίσης ο κ. Σεμπάρ, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου και ο κ. Λέσι, Υπεύθυνος Γενικής Λειτουργίας ενώ για την τοπική μονάδα και τον προγραμματισμό του 2007 μίλησε ο Διευθυντής του εργοστασίου Ολυμπος Κώστας Γιάνναρος.
Ο κ. Σεμπάρ επεσήμανε ότι Λαφάρζ και Ηρακλής ποντάρουν ιδιαίτερα στο εργοστάσιο του Βόλου διότι θεωρείται από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες του Ομίλου, ειδικά στον εξαγωγικό τομέα και ζήτησε τη συνδρομή του προσωπικού ώστε να συνεχιστεί η καλή πορεία και η ΑΓΕΤ να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Ο ίδιος εξάλλου διαβεβαίωσε ότι ο Ομιλος θα συνεχίσει τις επενδύσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και σημείωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ΑΓΕΤ θα επιδιώκει πάντα τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σωματείο των εργαζομένων και Διοίκηση το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν το πρώτο ουσιαστικό “τε α τετ” με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση του 2007.
Οι πρώτες συνομιλίες θα ξεκινήσουν εκτιμάται μέσα στο Φεβρουάριο. Αρχές Απριλίου εξάλλου αναμένονται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ στην Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου