ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή Διαφάνειας στο Δήμο Βόλου

επιτροπή-διαφάνειας-στο-δήμο-βόλου-851206

Στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Διαφάνειας και Νομιμότητας όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά προχωρά η δημοτική αρχή στο Δήμο Βόλου. Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προτείνει τη σύσταση της δημοτικής επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το βράδυ.
Ο κ. Βούλγαρης προτείνει στην επιτροπή να προεδρεύει αιρετός δημοτικός σύμβουλος, ενώ επίσης θα συμμετέχουν πρώην δικαστικός, εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκπρόσωπος του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκπρόσωποι των τριών μειοψηφιών αλλά και της πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης το Δ.Σ θα κληθεί να εγκρίνει επιχορήγηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι οι ανάγκες Νομικών Προσώπων μέχρι 31-12-2007 στα ΚΑΠΗ ανέρχονται στις 650.000 ευρώ, στον ΑΟΔΒ 550.000 ευρώ, στη Φιλαρμονική 250.000 ευρώ, στο ΔΗΚΕΜΒ 40.000 ευρώ και στο Μουσείο Δάμτσα 10.000 ευρώ.
Παράλληλα στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η απόφαση για τη σύναψη σύμβασης για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.
Στην υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής, φιλοξενίας, σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης και εμβολιασμού 400 σκύλων μέχρι τις 31-12-2007 προχωρά ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Βόλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, τη μεταφορά τους σε συμβεβλημένους κτηνιάτρους για στείρωση, τη φιλοξενία τους σε ξενώνα για αποθεραπεία μετά την επέμβαση και εν συνεχεία την απελευθέρωσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τέλος θα συζητηθούν θέματα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου