ΤΟΠΙΚΑ

Τα βλέμματα στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

τα-βλέμματα-στο-ντέρμπι-του-μέρσεϊσαϊ-851206

Το κλασικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μεταξύ Λίβερπουλ και Εβερτον, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι» Λίβερπουλ θέλουν την νίκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους γοήτρου. Πέρα από την αυτονόητη ικανοποίηση της επικράτησης επί της αιώνιας αντιπάλου της, η Λίβερπουλ ψάχνει «εκδίκηση» για το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Γκούντισον Παρκ», όπου οι Εφοπλιστές συνέτριψαν τους Κόκκινους με 3-0.
Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, αφού μετράει εννέα νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια και θέλουν μόνο την νίκη προκειμένου να διευρύνουν το νικηφόρο σερί και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τις Τσέλσι και Μάντσεστερ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ράφα Μπενίτεθ, δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Σισόκο, Λουίς Γκαρθία και Κιούελ, ενώ από την άλλη ο προπονητής της Έβερτον Ντέιβιντ Μόγιες δεν θα έχει στην διάθεση του τους βασικούς του επιθετικούς Μακ Φάντεν και Τζόνσον.
Πάντως, η προϊστορία στο «Άνφιλντ» δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για την Έβερτον, που πήρε τη νίκη για τελευταία φορά σε αγώνα Πρωταθλήματος το 1985, όταν κατέκτησε και τον τελευταίο της τίτλο.
Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύσκολη αποστολή στο Λονδίνο, καθώς δοκιμάζεται στην αφιλόξενη έδρα της Τότεναμ «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Οι «πετεινοί» μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά τελευταία, με 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα τελευταία παιχνίδια τους, όμως παραμένουν μια επικίνδυνη ομάδα.
Από την πλευρά τους οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν μόνο την νίκη έτσι ώστε να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έξι βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Τσέλσι. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα έχει στη διάθεσή του μετά από καιρό τον Λουίς Σαχά, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός δίπλα στον φορμαρισμένο Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ η Τότεναμ θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπερμπάτοφ και Κινγκ
Η Τσέλσι, σε ένα άλλο τοπικό ντέρμπι, φιλοξενείται από την Τσάρλτον. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για τη σωτηρία τους, αφού βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, αφού ανάγκασαν την Μπόλτον σε ισοπαλία 1-1 στην προηγούμενη αγωνιστική.
Από την πλευρά τους οι πρωταθλητές Αγγλίας θα προσεύχονται για ένα στραβοπάτημα της Γιουνάιτεντ, που θα τους δώσει την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σήμερα 17:00
Λίβερπουλ – Εβερτον (14:45),Αστον Βίλα – Γουέστ Χαμ,Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γ.,Τσάρλτον – Τσέλσι,Φούλαμ – Νιούκαστλ,Μάντσεστερ Σίτι – Ρέντινγκ,Γουότφορντ – Μπόλτον,Γουίγκαν – Πόρτσμουθ,Μίντλεσμπρο – Αρσεναλ (19:15).

Κυριακή 18:00
Τότεναμ – Μάντσεστερ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου