ΤΟΠΙΚΑ

Ο Β. Λινάρδος για τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια

ο-β-λινάρδος-για-τα-πρότυπα-καινοτόμα-σ-851206

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στις 29/1/07 ο επικεφαλής της ΔΑΣ Ν. Ιωνίας για το λαό και την πόλη κ. Βασίλης Λινάρδος για το Global Grants ψήφισε λευκό για το δίπολο Βόλου – Λάρισας και υπερψήφισε τις άλλες προτάσεις. Ο επικεφαλής της ΔΑΣ Ν. Ιωνίας διευκρίνισε ότι πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού μέσα από ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό και αντί να τα διαχειρίζεται το ελληνικό δημόσιο, αντίθετα δέχεται τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πώς θα απορροφηθούν. Μάλιστα, τόνισε από το 2014 θα σταματήσει η Ευρώπη την αποστολή αυτών των προγραμμάτων στην Ελλάδα και θα πρέπει να τα διεκδικούμε από τις Βρυξέλλες και όχι από την περιφέρεια.
Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, είπε ο κ. Λινάρδος, πέρασαν τεράστια ποσά χρημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αντίθετα, οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής μας δεν επένδυσαν αυτά τα χρήματα σε βασικούς τομείς που έχουν να κάνουν με την οικονομική, εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης, όπως η μεταφορά και κατασκευή ενός σύγχρονου λιμανιού στην περιοχή του αεροδρομίου της Αγχιάλου, ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου και η εμπορική του σύνδεση σιδηροδρομικώς με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτά θα ήταν έργα που θα φέρνανε επενδύσεις στην βιομηχανία, ανάπτυξη στο εμπόριο και την απασχόληση. Οι τοπικοί άρχοντες σπατάλησαν τα χρήματα αλλού, χωρίς να δίνεται καμιά προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Βασίλης Λινάρδος, δεν ψηφίζουμε θετικά το δίπολο Βόλου – Λάρισας. Επιπλέον, προτείνονται έργα, όπως κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στον ταμιευτήρα της Κάρλας, γήπεδο γκολφ κ.α.. Αν και τα χρήματα τα θέλουμε στην περιοχή μας, αυτή η πρόταση είναι πρόκληση για μας, γιατί είναι αντιαναπτυξιακή. Καταρχήν δεν γνωρίζουμε, αν ο ταμιευτήρας στην Κάρλα σε δέκα χρόνια θα είναι επαρκής. Ακόμη, η κατασκευή του γηπέδου γκολφ σημαίνει τεράστια κατανάλωση νερού για τις ανάγκες του, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη οι αγρότες. Ο υγροβιότοπος που προτείνεται απαιτεί ήπιες μορφές τουρισμού.
Για όλα αυτά ο κ. Λινάρδος δεν έδωσε θετική ψήφο. Αντίθετα ψήφισε θετικά στις άλλες προτάσεις, συμπληρώνοντάς τες με συγκεκριμένα έργα που ζήτησε να προστεθούν, όπως η αποκατάσταση των όψεων στα εργατικά στην πλατεία Τσιγάντε, η δημιουργία λαχαναγοράς για τους ντόπιους παραγωγούς, η ένταξη μέτρων για τους μακροχρόνια άνεργους της περιοχής. Πρότεινε ότι τα μέτρα που θα εγκριθούν για μελέτες θα πρέπει να καλύπτουν όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου και να συζητηθούν με τους κατοίκους για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων. Η διαβούλευση με το Υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να στοχεύει στην πίεση των οικονομικών αρμοδίων, ώστε να αξιοποιηθεί το 60% της χρηματοδότησης για δημόσια έργα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου