ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώσεις ύψους 35.800 ευρώ από το Νοσοκομείο σε ιδιώτες

αποζημιώσεις-ύψους-35-800-ευρώ-από-το-νοσοκ-67722

Αποζημιώσεις ύψους 35.800 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει το αμέσως επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο, σε μία εταιρεία και έναν ιδιώτη επαγγελματία που κατέθεσαν προσφυγές κατά του Αχιλλοπούλειου για χρέη.

Οι υποθέσεις των δύο αγωγών απασχόλησαν πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του Αχιλλοπούλειου, μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις από το Εφετείο της Λάρισας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε αγωγή που κατατέθηκε από ιδιωτική εταιρεία που προμήθευε στο Νοσοκομείο επιδέσμους.

Η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την πληρωμή τόκων υπερημερίας για το ποσό των 16.419 ευρώ, από τιμολόγια τα οποία εξοφλήθηκαν με καθυστέρηση. Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας, έχοντας κάνει εν μέρει αποδεκτή την αγωγή της εταιρείας, υποχρεώνει το Νοσοκομείο Βόλου να καταβάλει το ποσό των 9.552,79 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην αγωγή που κατατέθηκε από ιδιώτη επαγγελματία του Βόλου για συμβάσεις έργου μεταφοράς την περίοδο 2006-2009. Ο ιδιώτης διεκδικούσε από το Νοσοκομείο ποσό 26.162,84 ευρώ.

Μετά από δικαστικό αγώνα ετών, αγωγές επί αγωγών και εφέσεις που ασκήθηκαν εκατέρωθεν, το Μονομελές Εφετείο Λάρισας με απόφασή του επιβάλλει στο Αχιλλοπούλειο να αποζημιώσει τον ενάγοντα με το ποσό των 26.248 ευρώ μαζί με τους τόκους υπερημερίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου