ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα ο Ολυμπιακός παίζει αύριο με Α.Ε. Γιάννινα

σε-ετοιμότητα-ο-ολυμπιακός-παίζει-αύρ-851206

Τον τρόπο να φθάσει ψηλότερα αναζητεί ο Ολυμπιακός και στην επόμενη τετράδα αγώνων του δίνεται η ευκαιρία να το πετύχει κατ αρχήν με δικές του νίκες και ποντάροντας σε στραβοπατήματα άλλων ομάδων.
Δεκατρία παιχνίδια απέμειναν για τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι τη λήξη της σεζόν και καθένα από αυτά έχει ξεχωριστή σημασία για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εάν θέλουν να ελπίζουν σε άνοδο θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις βαθμολογικές απώλειές τους.
Ο Ολυμπιακός στην επόμενη “τετράδα έχει τρία ματς έδρας από τα οποία το τελευταίο είναι με τη Λαμία, ενώ ο άλλος τωρινός συγκάτοικος της 2ης θέσης σε αυτή την τετράδα έχει ρεπό. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Βόλο με Γιάννινα και Ναυπακτιακό, πάει Καρδίτσα και υποδέχεται τη Λαμία, η οποία έχει μια ακόμη έξοδο νωρίτερα στα Τρίκαλα και εντός έδρας παίζει με Θράκη και Γιάννινα. Ο Θερμαϊκός υποδέχεται Δόξα, κάνει ρεπό, υποδέχεται ΠΑΟΝΕ και κλείνει την τετράδα στην Κατερίνη με τον πρωτοπόρο Πιερικό, ο οποίος έχει εξόδους σε Ναύπακτο και Καβάλα και στην έδρα του έχει και τη Γραβιά.

Η προσοχή των ερυθρολεύκων πάντως είναι και στην έδρα. Οι παίκτες του Κώστα Σταματίου μπορεί έπειτα από 20 αγωνιστικές να έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα, αλλά από την άλλη πλευρά οι απρόσμενες ισοπαλίες που έχουν φέρει με υποδεέστερους αντιπάλους έχουν κοστίσει στην ομάδα πολλούς βαθμούς, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βλέπει την… πλάτη του Πιερικού που οδηγεί την κούρσα στο βόρειο όμιλο της Γ Εθνικής κατηγορίας.
Αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει έρθει πέντε φορές ισόπαλος μέσα στο σπίτι του με ομάδες όπως, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πολύκαστρο, Δόξα Δράμας, Καβάλα και Θράκη, θα μπορούσε πλέον να βρίσκεται και στο +5 από τον Πιερικό.

Μέχρι το φινάλε της σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν άλλες έξι φορές μπροστά στο κοινό τους, αρχής γενομένης από τη μεθαυριανή αναμέτρηση με την εκ των ουραγών ΑΕ Γιάννενα. Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις 18/2 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ναυπακτιακό Αστέρα για την 22η αγωνιστική, ενώ το πρόγραμμα στη συνέχεια έχει ως εξής: 23η αγων. Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός), 24η αγων. Λαμία (εντός), 25η αγων. Πολύκαστρο (εκτός), 26η αγων. Αναγέννηση Άρτας (εντός), 27η αγων. Δόξα Δράμας (εκτός), 28η αγων. ρεπό, 29η αγων. ΠΑΟΝΕ (εκτός), 30ή αγων. Πιερικός (εντός), 31η αγων. Γραβιά (εκτός), 32η αγων. Καβάλα (εκτός), 33η αγων. Θερμαϊκός (εντός) και 34η αγων. Εθνικός Κατερίνης (εντός). Ο προπονητής του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στο γεγονός ότι η ομάδα θα παίξει γηπεδούχος στα ντέρμπι με Πιερικό και Λαμία, κόντρα στους οποίους στον α’ γύρο είχε «κλωτσήσει» δύο βέβαιες νίκες, αν και στην Κατερίνη αυτό είχε συμβεί εξαιτίας της σφαγιαστικής διαιτησίας εις βάρος των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός στα προσεχή παιχνίδια ελπίζει να στηριχθεί και στους νεοαποκτηθέντες Ρίτσαρντ ΕνΚούλου μόλις μείνει ελεύθερος από την Φλαμουτάρι και όταν ξαναεμφανισθεί στις προπονήσεις, αφού χωρίς ειδοποίηση απέχει , και τον Παναγιώτη Γκίτση αν και ο 32χρονος μεσοεπιθετικός θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα (έχει αρκετό χρονικό διάστημα να αγωνιστεί, καθώς φέτος δεν έπαιξε ούτε ένα παιχνίδι στον ΠΑΣ Γιάννενα). Από τους νεοαποκτηθέντες έχει αγωνισθεί μόνο ο Θοδωρής Μητράκας και όχι οι Καρατζάς, Γκίτσης, ΕνΚουλου, Χατζής, Γεώργογλου αλλά και ο Βαλέριος Ακριτίδης που ήταν στην ομάδα αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής.
Ηδη στον Ολυμπιακό δηλώνουν ετοιμότητα για το αυριανό ματς με την Α.Ε. Γιάννενα, το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια έδρας (ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ναυπακτιακό Αστέρα στις 18 Φεβρουαρίου). Ο Αλέξης Βεργώνης συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, ενώ θα λείψει ο Δημήτρης Ακπαρίδης που στρατεύεται σήμερα και επανέρχεται ο Γιάννης Σαρρής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου