ΤΟΠΙΚΑ

Τρελά λεφτά για όπλα ζητά ο Μπους

τρελά-λεφτά-για-όπλα-ζητά-ο-μπους-851206

Μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών (πάνω από 700 δισ. δολάρια) κυρίως για τον πόλεμο στο Ιράκ περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού, συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων, που υπέβαλε ο Τζορτζ Ο.Μπους στο Κογκρέσο. Η μάχη με τους Δημοκρατικούς αρχίζει…
Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2008 -τον πρώτο προϋπολογισμό που υποβάλλεται προς έγκριση σε ελεγχόμενο από το Δημοκρατικό Κόμμα Κογκρέσο- ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως ενδέχεται να χρειαστούν ακόμη μεγαλύτερες δαπάνες για το Ιράκ, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα εισηγείται αύξηση της τάξεως του 11,3% στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.
Η μεγάλη αύξηση στις αμυντικές δαπάνες συνοδεύεται από «συμπίεση» στους υπόλοιπους τομείς, κυρίως στην υγεία και την εκπαίδευση, στην προσπάθεια του Μπους να ικανοποιήσει το στόχο του για εξάλειψη του ελλείμματος σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.
Η κατάθεση του προϋπολογισμού σηματοδοτεί την έναρξη πολύμηνου «θερμού» διαλόγου στο Κογκρέσο, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν καταστήσει σαφές πως θα δοθεί σκληρή μάχη δεδομένης της εναντίωσής τους στα σχέδια Μπους ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες και τη φορολογία.
«Ο προϋπολογισμός του προέδρου είναι γεμάτος με χρέη και παραπλάνηση, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και συνεχίζει να κινεί την Αμερική προς τη λάθος κατεύθυνση» ήταν το πρώτο -και ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει- σχόλιο του επικεφαλής της αρμόδιας για τον προϋπολογισμό επιτροπής της Γερουσίας Κεντ Κόνραντ.
Ο Μπους, πάντως, επιμένει πως έκανε τις σωστές επιλογές για να διασφαλίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας και για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου