ΤΟΠΙΚΑ

Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα

χειμωνιάτικο-σκηνικό-σε-όλη-τη-χώρα-851206

Kυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε η επέλαση του χειμώνα και στην Αττική, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια. Στα λευκά η Πεντέλη και η Πάρνηθα, όπου χρειάζονται αλυσίδες. Ένας νεκρός σε τροχαίο λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται για την λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και ο δρόμος Πεντέλης Αγίου Πέτρου-Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον οικισμό Ανατολή.
Από τις 5 το πρωί της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα μεσάνυχτα σημειώθηκε και ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που αποδίδεται στην ολισθηρότητα του δρόμου. ΙΧ αυτοκίνητο χτύπησε σε μεταλλική νησίδα στο 20ό χιλιόμετρο και έπεσε σε χαντάκι τριών μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 44χρονος οδηγός του.
Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε το χιονόνερο και στο κέντρο της Αθήνας. Σε συνδυασμό και με τη στάση εργασίας στο μετρό από τις 5 μέχρι τις 9 το πρωί, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε ουρές χιλιομέτρων στις κύριες οδικές αρτηρίες (Συγγρού, Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας κ.ά.).
Εν τω μεταξύ, από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχει εντοπισθεί και ένα ζευγάρι που αγνοείτο από το βράδυ της Κυριακής στα Οινόφυτα. Το ζευγάρι είχε μεταβεί για πεζοπορία από την περιοχή Παλιομήλεσι προς Αυλώνα, αλλά αποκλείστηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Χρησιμοποιώντας όμως τα κινητά τους τηλέφωνα, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ομάδα της ΕΜΑΚ, που έχει πάει στο σημείο.
Προβλήματα στο νομό Χανίων

Στα ορεινά του νομού Χανίων εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο νομό.
Από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, χιόνιζε συνεχώς, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι, στο 30ο χιλιόμετρο από Χανιά προς Ομαλό, στο 25ο χιλιόμετρο από Χανιά προς Σούγια και στο 40ο χιλιόμετρο από Χανιά προς Χώρα Σφακίων.
Μηχανήματα των δήμων και της Νομαρχίας εργαζόταν από νωρίς το πρωί, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η κυκλοφορία, ωστόσο σε αρκετά σημεία εξακολουθεί να χιονίζει.
Στην παλιά Εθνική οδό Χανίων-Κισάμου στην περιοχή Καλαμάκι, κατέρρευσε μέρος παλιού κτιρίου, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα υλικά να πέσουν στο οδόστρωμα. Καταπτώσεις από πέτρες παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία κυρίως του επαρχιακού δικτύου, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην ηλεκτροδότηση του Σελίνου, όπου δεκάδες οικισμοί είναι χωρίς ρεύμα, και συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην περιοχή των Κεραμιών, καθώς και στην Μαλάξα που κεραυνός χτύπησε στύλο της ΔΕΗ.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει από χθες ο καιρός, στα ανατολικά και νότια της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το χιονόνερο, τις χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Στη Θεσσαλονίκη και στην πόλη της Κατερίνης, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν 1 βαθμός Κελσίου, ενώ στον 1 βαθμό υπό του μηδενός, ήταν το θερμόμετρο στη Βέροια. Στους -2 βαθμούς Κελσίου στο Κιλκίς, στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Επίσης, το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στα Γρεβενά, ενώ -7 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά.
Σήμερα η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα..
Λευκό τοπίο στην Αρκαδία και στα ορεινά της Εύβοιας ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες στην κυκλοφορία των οχημάτων στην σήραγγα του Αρτεμισίου η οποία παρέμεινε κλειστή για περίπου μία ώρα. Το ύψος του χιονιού στην είσοδο του τούνελ έφτασε τους 20 πόντους. Εκχιονιστικά μηχανήματα αποκατέστησαν το οδικό δίκτυο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διαξέγεται η κίνηση σε ορεινές περιοχές της Αχαίας και της Κορινθίας. Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου