ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στους δρόμους την Πέμπτη

ξανά-στους-δρόμους-την-πέμπτη-851206

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ανακοίνωσαν χθες εκπρόσωποι των φοιτητών. Σειρά εκδηλώσεων σχεδιάζεται και για τις 14 και 15 Φεβρουαρίου, όταν θα συζητείται και πάλι στη Βουλή το άρθρο 16, ενώ στο ίδιο διάστημα κινητοποιούνται και οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων.
Παρά το γεγονός ότι οι πρυτάνεις ψήφισαν το Σάββατο να παραμείνουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια, οι καθηγητές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), κήρυξαν από τη Δευτέρα απεργία διαρκείας, ζητώντας να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και να αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.
Την πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ για επαναλαμβανόμενες απεργίες υιοθέτησετην Πέμπτη και το ΔΣ των μελών ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σε γενική του συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση πενθήμερης απεργίας την τρέχουσα εβδομάδα και νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, κατά την οποία θα εξεταστεί η συνέχιση ή όχι της απεργίας.
Τα ίδια αιτήματα έχουν και οι φοιτητές, γι αυτό, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου, συνεχίζουν τις καταλήψεις σε δεκάδες τμήματα Πανεπιστημίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, παρά το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο.
Οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων προγραμματίζουν 24ωρη απεργία στις 15 Φεβρουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή επί των αναθεωρητέων άρθρων.
Η ΟΛΜΕ επίσης ανακοίνωσε ότι από 26 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών και στις 3 Μαρτίου θα γίνει γενική συνέλευση προέδρων, για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μέσα στο Μάρτιο, που αποτελεί, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κρίσιμη περίοδο εξελίξεων.
Στο μεταξύ, συμβολική κατάληψη στον κεντρικό σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ από τις 13:30 και για μια ώρα πραγματοποίησε τη Δευτέρα το Τμήμα Γεωλογίας του πανεπιστημίου με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, με στόχο την προβολή των αιτημάτων τους κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου