ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για συνεργασία

δεν-υπάρχει-ασυμβίβαστο-για-συνεργασ-851206

Η ΑΔΑΕ φέρεται να αποκρούει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις που διατυπώθησαν εναντίον μέλους της, σχετικά με την πληρωμή του από την Ericsson, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση νόμου ούτε τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου, αλλά ενασχόληση σε κοινοτικής φύσης προγράμματα, που δεν σχετίζονται καθόλου με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η ΑΔΑΕ έχει καταρτίσει αναλυτικές απαντήσεις προς τις αρμόδιες πειθαρχικές και εισαγγελικές αρχές που ερευνούν το θέμα, καλύπτοντας πλήρως το μέλος της και υπογραμμίζοντας ότι είναι άψογη η στάση που τήρησε στη διάρκεια των ελέγχων για τις υποκλοπές απέναντι στην Vodafone και την Ericsson, η οποία έχει κληθεί σε ακρόαση.
Από παλαιότερες συνεδριάσεις της Αρχής προκύπτει ότι είχε τεθεί θέμα ασυμβίβαστου και σύγκρουσης καθηκόντων για τον νομικό της σύμβουλο, επιεδή ταυτόχρονα παρείχε τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση ως νομικό σύμβουλος υπουργού, αλλά τελικά η ανεξάρτητη αρχή του παρείχε κάλυψη.
Οι θέσεις της ΑΔΑΕ εστιάζονται στο γεγονός ότι τα κοινοτικά ερευνητικά προγράμματα είχαν συναφθεί στις αρχές του 2002 και είχαν ολοκληρωθεί στις 28/2/05, ένα χρόνο περίπου πριν δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν περίπου 4 χρόνια πριν τις υποκλοπές αφορούσαν σε ερευνητικό έργο άσχετο με το θέμα.
Επιπλέον, η Ericsson δεν συγκαταλέγεται στους παρόχους τηλεπικοινωνικών υπηρεσιών, για τη συνεργασία με τους οποίους τίθενται οι απαγορεύσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου