ΤΟΠΙΚΑ

Αξίζουν μεγαλύτερου σεβασμού οι πολίτες

αξίζουν-μεγαλύτερου-σεβασμού-οι-πολί-851206

Θα τρελαθούμε σε τούτο τον τόπο. Όχι μόνο από τα καμώματα των πολιτικών μας ταγών. Αλλά και από την κατάντια της δημοσιογραφίας.
Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, η παρουσιάστρια μεγάλου διαύλου ζήτησε να συνδεθεί με το κοινοβούλιο και να μιλήσει με την επί τόπου απεσταλμένη πολιτική συντάκτρια του προγράμματος. Βρισκόμουν στο εντευκτήριο των βουλευτών εκείνη την ώρα. Και όσοι είχαμε κάνει τον κόπο να στρέψουμε το βλέμμα προς την τηλεόραση ξεσπάσαμε σε γέλια.
Αιτία η απάντηση της δαιμόνιας «πολιτικής συντάκτριας» -άρα κατά τεκμήριο ανθρώπου με κρίση, ικανού να διαφωτίσει την κοινή γνώμη ενημερώνοντας την, στο ερώτημα της παρουσιάστριας πώς σχολιάζει την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.
Με πονηρό υπομειδίαμα, η δαιμόνια ρεπόρτερ, αποδέχθηκε μεν ότι αυτό είπε ο πρωθυπουργός, αλλά συμπέρανε ότι… επίκεινται πρόωρες εκλογές. Με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι ναι μεν είπε ο κ. Καραμανλής ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, αλλά δεν προσδιόρισε και την ακριβή ώρα. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.
Θέλω να πιστεύω ότι, ευτυχώς για τον τόπο, οι απλοί άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, έχουν καθαρότερη κρίση από μερικούς τέτοιους… ενημερωτές. Και μάλλον θα έβγαλαν σπυράκια ακούγοντας την εν λόγω κυρία Σπυράκη, παρά θα ανησύχησαν ότι δεν καταλάβαν τι άκουσαν με τα αυτιά τους, όσοι τουλάχιστον επιμένουν να παρακολουθούν ακόμη αυτές τις «αναμετρήσεις» μεταξύ πολιτικών αρχηγών.
Κάποτε όσοι αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος του εποικοδομήματος αυτής της κοινωνίας, είτε διότι μετέχουν στα δημόσια αξιώματα είτε διότι έχουν οικονομική ισχύ είτε διότι ασκούν την τέταρτη εξουσία είτε διότι θεωρούνται πνευματικοί ταγοί των υπολοίπων Ελλήνων, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται όλοι την νοημοσύνη εκείνων που συναποτελούν τον κορμό αυτής της κοινωνίας. Των απλών ανθρώπων.
Ο τακτικισμός ως ασθένεια δεν έχει προσβάλει, δυστυχώς, μόνον πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Αλλά και αρκετούς φορείς της ενημέρωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου