ΤΟΠΙΚΑ

Εδέησε να δει τους φορείς ο Γ. Σουφλιάς

εδέησε-να-δει-τους-φορείς-ο-γ-σουφλιάς-851206

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον για την πορεία του έργου του περιφερειακού.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς θα δεχθεί στις 12 το μεσημέρι τους βουλευτές της Μαγνησίας, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων, οι οποίοι ήδη με ψήφισμα πέντε σημείων έχουν ζητήσει τη λήψη άμεσα μέτρων, που θα απεγκλωβίσουν τη Μαγνησία από την ιδιότυπη ομηρία του περιφερειακού.
Στη σύσκεψη, που καθορίστηκε δύο εβδομάδες μετά την ευρεία συνάντηση που συγκάλεσε στο Δημαρχείο Βόλου η ΝΑΜ, θα συμμετέχουν οι βουλευτές, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας Αλ. Βούλγαρης και Π. Μαβίδης, ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ο αντιδήμαρχος Βόλου Ι. Στάμος, οι δήμαρχοι Αγριάς, Αρτέμιδας και Αισωνίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σ. Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Γ. Καλατζής και εκπρόσωποι πολιτών από τη Ν. Δημητριάδα και την Αναλήψεως.
Η Μαγνησία, με ψήφισμα, έχει ήδη προβάλει ως επιτακτική την ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ με οριστικά και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.
Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί:
– Να αναζητηθεί επειγόντως νομική λύση για την άμεση ανάθεση της
κατασκευής του μικρού τμήματος των 700 μ του περιφερειακού, πάνω από τον αρχαιολογικό τάφο, αξιοποιώντας τις προβλέψεις της νομοθεσίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή οριοθετήθηκε ως πλημμυρόπληκτη, ώστε να δοθεί άμεσα σε λειτουργία ολόκληρο το τμήμα από κόμβο Λαρίσης μέχρι τη σήραγγα της «Γορίτσας», γεγονός που θα ανακουφίσει σημαντικά το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.
– Να κηρυχθεί άμεσα νέα απαλλοτρίωση για το σύνολο . των απαιτούμενων
εκτάσεων κατά μήκος του περιφερειακού προκειμένου να επιτευχθεί η
απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.
– Να ανατεθούν άμεσα οι μελέτες και να ενταχθεί η κατασκευή των έργων είτε
στο ΕΣΠΑ είτε σε εθνικό χρηματοδοτικό πλαίσιο για τα δύο πρώτα τμήματα του περιφερειακού από Αλυκές μέχρι Λαρίσης. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο τμήμα από κόμβο «Μπουρμπουλήθρα» μέχρι κόμβο Λαρίσης που αφετέρου με το λιμάνι του Βόλου, τη ΒΙΠΕ και το εθνικό οδικό δίκτυο. Για το τμήμα αυτό, που διασχίζει μια ευαίσθητη και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή, η υπάρχουσα προμελέτη πρέπει να επανεξεταστεί.
– Να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάθεση της οριστικής μελέτης του τμήματος από Αγριά μέχρι Αφέτες και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα είτε της επόμενης προγραμματικής περιόδου είτε από εθνικούς πόρους η κατασκευή του έργου που θα παρακάμπτει τους οικισμούς των Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου