ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αποχώρηση
του Βαγγέλη
Την ώρα που η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή ανέβηκε στο βήμα , καταγράφηκε η αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας! Μάλλον δεν θα λέγαμε ότι οι σχέσεις υπουργού και βουλευτού διακρίνονται από… τσάι και συμπάθεια.

Χ.Μ.

Νεανική
διασκέδαση
Στη γνωστή Ντισκοτέκ VELVET διασκέδαζε το Σαββατόβραδο ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας. Όπως λένε μάλιστα κάποιοι θαμώνες του μαγαζιού, ο κ. Παπατόλιας άδραξε την ευκαιρία να επιδείξει τις χορευτικές του ικανότητες. Μας αρέσουν οι νεωτερισμοί με την έννοια ότι οι άνθρωποι της εξουσίας μας έχουν συνηθίσει να δείχνουν πιο κουμπωμένοι.

Χ.Μ.

Εκτίμηση
της Ροδούλας
Παρά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η Ροδούλα Ζήση έχει άποψη για το θέμα, την οποία μάλιστα εξέφρασε χθες από ραδιοφώνου.
Σύμφωνα με τη βουλευτή Μαγνησίας, οι εκλογές δεν μπορεί να αργήσουν πέρα από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Σίγουρα δεν πρόκειται για αβάσιμη εκτίμηση.
Χ.Μ.

Δραματική
Κατάσταση

Τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ στο Βόλο. Για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου ιδρύματος και το πόσο έχει ανακουφίσει τις οικογένειες που έχουν μέλη τα οποία πάσχουν από Αλτσχάϊμερ δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα, είναι αυτονόητο. Εκείνο που είναι ακατανόητο είναι ότι για όλα αυτά τα ιδρύματα πέρυσι δαπανήθηκαν εξήντα εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρη τη χώρα, ενώ φέτος το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό μόνο είκοσι τρία εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει δύσκολο και αβέβαιο μέλλον. Την άλλη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Εταιρείας Σταύρος Μητσικώστας κατεβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, ενώ οι άνθρωποι των συγκεκριμένων ιδρυμάτων σκέπτονται ακόμα και κατάληψη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, αν δεν αλλάξει κάτι. Μάλλον οι δείκτες της οικονομίας μπορεί να κινούνται ανοδικά, ωστόσο οι αντίστοιχοι της κοινωνικής ευαισθησίας έχουν πάρει την κατηφόρα.
Χ.Μ.

Η απόφαση του Εφετείου
Με αγωνία περιμένει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Παππάς την απόφαση του Εφετείου Λάρισας, το οποίο ελπίζει να τον αθωώσει. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί με αφορμή κάποια επεισόδια που είχαν γίνει στο παλιό Κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας. Βεβαίως είναι κρίμα να πληρώσει ο Αντώνης Παππάς για μια συνολική αντίδραση που είχε καταγραφεί τότε στην τοπική κοινωνία. Τώρα που ο Αντώνης Παππάς έχει τοποθετηθεί πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Νέου Κοιμητηρίου χρειάζεται την αθωωτική απόφαση, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εκπέσει από τη Διοίκηση. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποια μέλη παλιότερων διοικήσεων.
Χ.Μ.

Ανέκδοτα νέας κοπής
Μιας και το δάσος λόγω της συνταγματικής αναθεώρησης του άρθρου 24 επανήλθε στην επικαιρότητα, ας καταγράψουμε και ένα σχετικό ανέκδοτο, όχι με την αναθεώρηση αλλά με το δάσος. «Ξαφνικά σε κάποιο ξέφωτο του δάσους τρακάρουν η χελώνα με το σαλιγκάρι. Καταφθάνουν έντρομα τα υπόλοιπα ζώα και δεν πιστεύουν ότι ένα τρακάρισμα μπορεί να διαταράξει την ησυχία του δάσους. Σε λίγο έρχεται και το ασθενοφόρο. Αμέσως μετά φθάνει και η τροχαία του δάσους και ο επικεφαλής απευθύνεται στο σαλιγκάρι: Μα καλά πως έγινε τροχαίο στο δάσος; Δεν κατάλαβα κύριε αστυνόμε, έγιναν όλα τόσο γρήγορα!!!»
Χ.Μ.

Κόκκινες περιοχές
Σε χθεσινή της ανάλυση η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αναφέρει μεταξύ άλλων και τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες αναμένονται να ξεσπάσουν οι σκληρότερες εμφύλιες προεκλογικές διαμάχες μεταξύ των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Στις περιοχές που αναφέρει η εφημερίδα περιλαμβάνονται ο Πειραιάς, η Κρήτη, η Β΄ Αθηνών και φυσικά και η Μαγνησία. Όχι που θα έλειπε ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή.
Χ.Μ.

Κλιμάκιο
του ΟΣΕ
Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουν στη Νομαρχία το κλιμάκιο του ΟΣΚ και τον εργολάβο για την αποξήλωση των αμιαντοσανίδων από σχολεία της Μαγνησίας…
Α.Τ.

Άλλη μία … ξανθιά
Άλλη μία… ξανθιά μάθαμε ότι συμμετέχει στο Τμήμα Επικοινωνίας της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο…
Α.Τ.

Ανώνυμη εταιρία…
Επισημοποίησε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης μετόχων της ΑΝΕΜ, την ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου ο Απ. Παπατόλιας. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να ακούσουμε το όνομα του προέδρου.
Α.Τ.

Πλήθος κόσμου…
Κόσμος και κοσμάκης το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση για την τρούφα στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής. Μέσα στο νερό θα το πάρει το προγραμματάκι ο Στέργιος…
Α.Τ.

Δεδομένη συνεργασία
Απόψεις με οικολογική προέλευση για τη συνάντηση των κορυφαίων τοπικών φορέων με τη διοίκηση της ΑΓΕΤ είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Οι απόψεις αυτές, σχολίαζαν κύκλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφενός μεν υποβαθμίζουν την αναγκαιότητα και τα αποτελέσματα της συνάντησης και αφετέρου δείχνουν να ξεχνούν πως για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής συμμετείχαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των προτάσεων που τέθηκαν στους εκπροσώπους της διοίκησης της ΑΓΕΤ.
Οι ίδιοι κύκλοι συμπλήρωναν ότι είναι δεδομένη η θέληση της ΝΑΜ για συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και τις οικολογικές οργανώσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, γεγονός που χαρακτηρίζει τουλάχιστον άστοχες τις –ευτυχώς ελάχιστες- απαξιωτικές απόψεις που εκφράστηκαν.
Β.Σ.

Αναβολές

Η συνάντηση των φορέων της Μαγνησίας με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και την παρουσία των Δημάρχων Βόλου και Νέας Ιωνίας και του προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας στη σύσκεψη, ανέλαβε και τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού τμήματος, με τους κ.κ. Βούλγαρη και Μαβίδη. Αλλά και αύριο αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνάντηση της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, με το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια, λόγω της εκδήλωσης που μετατέθηκε για τον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών των μηχανικών και την έλευση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιάννη Αλαβάνο.
Πάντως η συνάντηση της Δ.Ε με τον κ. Βούλγαρη μετατέθηκε για αύριο το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου και, όπως όλα δείχνουν, τα όποια «σύννεφα» είχαν δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, φαίνεται να διαλύονται.

Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου