ΤΟΠΙΚΑ

Εμμένουν στις καταλήψεις οι φοιτητές

εμμένουν-στις-καταλήψεις-οι-φοιτητές-851206

Για άλλη μια εβδομάδα, έως την ερχόμενη Δευτέρα, κρατούν κατεβασμένα «ρολά» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι φοιτητές.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία –έως το βράδυ ήταν σε εξέλιξη οι συνελεύσεις δύο τμημάτων- οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνελεύσεων, θα συνεχιστούν με νέες εβδομαδιαίες καταλήψεις των τμημάτων έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε οι φοιτητές θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση.
Την πρόταση του συντονιστικού οργάνου, να παραμείνουν δηλαδή τα «λουκέτα» των καταλήψεων υιοθέτησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των 10 από τα 12 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.
Το βράδυ δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστές οι αποφάσεις των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, καθώς οι συνελεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι εμφανίστηκαν, πάντως, διχασμένοι για το συλλαλητήριο της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, τρία Παιδαγωγικά Τμήματα –Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικής Αγωγής- μαζί και το τμήμα Φυτικής Παραγωγής προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο Βόλο, το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης.
Από την άλλη, οι υπόλοιποι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην Αθήνα.
Στο μεταξύ, για το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, οι φοιτητές προγραμματίζουν ντι-μπεϊτ, στο οποίο θα προσκαλέσουν για να καταθέσουν τις απόψεις τους εκπροσώπους κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου