ΤΟΠΙΚΑ

Γραμματόσημο η “Αργώ”

γραμματόσημο-η-αργώ-851206

Πρόταση προς τα ΕΛΤΑ το σήμα «Αργώ» να αποτελέσει μια έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων το 2008, υπέβαλε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με επιστολή που απέστειλε στο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανδρέα Ταπραντζή και τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Άγγελο Μπρατάκο.
Ο δήμαρχος Βόλου επισημαίνει ότι μέσω της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με την Αργώ θα αναδειχθεί μία πολύ σημαντική πτυχή του ελληνικού πολιτισμού και συμπληρώνει :“Η αναβίωση του μύθου της «Αργοναυτικής Εκστρατείας», επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλου, που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά του Βόλου, και έναν από τους πιο γνωστούς μύθους στο κόσμο, έχει προκαλέσει θετικότατη αποδοχή από τον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο και το διεθνές ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και προβολής (ήδη, έχουν παραχθεί και έχουν προβληθεί ντοκιμαντέρ από έγκριτα διεθνή κανάλια μεγάλης εμβέλειας).
Έχουμε την πεποίθηση, ότι, πέραν του καθαρά επιστημονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα της δίμηνης διάρκειας του Ταξιδιού του πλοίου, (με τουλάχιστον 4 προσεγγίσεις σε νησιά του Αιγαίου και 17 ακόμη προσεγγίσεις σε λιμάνια του μύθου), αλλά και οι επόμενες επισκέψεις του σε λιμάνια του Ευξείνου Πόντου αποτελεί από μόνο του ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός με πολλές διαστάσεις και πολύ σημαντική δημοσιότητα. Μετά την ολοκλήρωση του Πειραματικού Ταξιδιού της «Αργούς», πρόθεσή μας είναι το πλοίο να αξιοποιηθεί συνεχόμενα, σε μια σειρά πολιτιστικών επισκέψεων στα υπόλοιπα μεγάλα λιμάνια του Ευξείνου, ώστε να τονισθούν και τονωθούν οι τοπικές παραδόσεις που σχετίζονται με την Αργοναυτική Εκστρατεία.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου