ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαία η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων

ενιαία-η-διαχείριση-των-ιατρικών-αποβ-851206

Σε ενιαίο τρόπο διαχείρισης των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων σε όλη την Υγειονομική Περιφέρεια προχωρά η ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και θα ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις των εμπλεκόμενων Μονάδων Υγείας, των επιστημονικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων των Υγειονομικών Μονάδων της Περιφέρειας αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, υπό την προεδρεία του διοικητή Ντίνου Κόκκινου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής του Π.Γ.Ν. Λάρισας Ευριπίδης Χαρμάνης, ο διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Ιάκωβος Μπρουσκέλης, ο διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας Σωτήριος Μαντές, ο διοικητής του Γ.Ν. Τρικάλων Νικόλαος Παπαγεωργίου και η διοικήτρια του Γ.Ν. Βόλου Μαρία Καρά.
Το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων αποτελεί για τη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας αντικείμενο πρώτης προτεραιότητας, αφού έχει ζωτική σημασία για το περιβάλλον μας, επισήμανε ο κ. Κόκκινος.
Εκτός από τον ενιαίο τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη ενιαίου εσωτερικού κανονισμού που θα αφορά στη διαδικασία από την παραγωγή των αποβλήτων έως και τη διαχείρισή τους (συλλογή, αποθήκευση, μέτρα ασφαλείας).
Επιπλέον αποφασίστηκε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα μεταφοράς και αποτέφρωσής τους στον μοναδικό πιστοποιημένο αποτεφρωτήρα της ΕΣΔΚΝΑ που λειτουργεί με ευθύνη των Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.
Ο διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας επέστησε την προσοχή των διοικήσεων των Νοσοκομείων στην αυστηρότατη τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται απ’ την ισχύουσα Νομοθεσία για το θέμα μέχρις ότου υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω.

Παραπομπή
Εξάλλου, συνήλθε χθες στη δεύτερη τακτική του συνεδρίαση το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας μετά την υποβολή των απολογιών από τους εμπλεκόμενους ιατρούς της Α΄θμιας Υγειονομικής επιτροπής του Νομού Καρδίτσας.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε λόγω της σοβαρότητας του θέματος και μετά τα επιπλέον στοιχεία των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου