ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς αλλαγές στην κορυφή

χωρίς-αλλαγές-στην-κορυφή-851206

Δεν άλλαξε κάτι στον βαθμολογικό πίνακα της Α κατηγορίας ΕΠΣΘ μετά και τη 19η αγωνιστική, ενώ στα χαρακτηριστικά της το γεγονός ότι σε δυο ομάδες τις εστίες υπερασπίσθηκαν ποδοσφαιριστές… ελλείψει τερματοφύλακα.
Μετά τους Καραγεώργο, Μπασδάνη, Τσάτσο ,Γιαννούχο και Γελλέ που το έκαναν πιο πριν για Νηλέα, Αρη, ΓΣΑ,Ιάσονα, Αίαντα… ¨γάντια “φόρεσαν” αναγκαστικά στη 19η αγωνιστική ο Κατσαβριάς για τον Αλμυρό και ο Καινούργιος για τον Κεραυνό Σαμπάναγα.
Ο Θησέας με σκόρερ το Φασουράκη συνέχισε με νίκη επί του Ιάσονα να είναι αήττητος και πρωτοπόρος, ο Κένταυρος συνέχισε το αήττητο σερί του στα εκτός έδρας παιγνίδια και με τον Τάκη Μπαντέκα σε μεγάλη μέρα να κερδίζει στο Αερινό τη Δόξα, ενώ ο Αλμυρός επανήλθε στις νίκες, κάτι που είχε να πετύχει από το 2006.
Ο Πηλέας στη 19η αγωνιστική πέτυχε την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη κερδίζοντας τον Αγροτικό, ενώ αυτή η νίκη ήταν η 2η, αφού είχε να πανηγυρίσει από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν είχε κερδίσει εκτός την Αγία Παρασκευή.
Η Αγία Παρασκευή με δυο γκολ του Καρτάλη κέρδισε χθες 2-1 τα Άνω Λεχώνια, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε ο Μαγνησιακός τον Σαρακηνό που προηγήθηκε. Για τον Μαγνησιακό σκόραραν οι Λόρι και Γκουντινάκος. Εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε ο Εθνικός που κέρδισε 2-3 στο Διμήνι τον Κεραυνό Σαμπάναγα, ενώ ο Αίας είχε την πρώτη του φετινή ισοπαλία στο ματς με τον Αρη που και γι αυτόν ήταν το πρώτο “Χ”εκτός έδρας.
Οι αγώνες ήταν:
Θησέας-Ιάσων 2-0
Δόξα Αερινού -Κένταυρος 2-4
Μαγνησιακός-Σαρακηνός 2-1
Κεραυνός Σαμπάναγα-Εθνικός 2-3
Αγία Παρασκευή-Άνω Λεχώνια 2-1
Πηλέας-Αγροτικός 4-0
Αλμυρός- Πρωτεσίλαος 2-0
Αίας – Αρης 2-2
Νηλέας -Πύρασος ανεβλήθη
Θησέας – Ιάσων Διμηνίου 2 – 0
Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Φασουράκη και κερδίζοντας 2-0 τον Ιάσονα ο Θησέας συνέχισε αήττητος και πρωτοπόρος . Η ομάδα του Νικ. Χατζηκυριακίδη έχοντας και καλή απόδοση κέρδισε 2-Ο τον Ιάσονα, με το Φασουράκη να σκοράρει στο 12 και στο 60 και τον Βαΐτση να έχει δοκάρι.
Αίας Σούρπης – Αρης Μελισσατίκων 2 – 2
Ο δυνατός αέρας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα στη Σούρπη μεταξύ του Αίαντα και του Αρη, καθώς επηρέασε τις κινήσεις των ομάδων και βοήθησε και σε γκολ. Ο φιλοξενούμενος Αρης πέτυχε το 0-1 στο 16 με σουτ του Μαρούγκα, ενώ το 0-2 πέτυχε στο 32 ο Ματθαίου. Στο 44 ο Βαγγέλης Ζάρρας μείωσε σε 1-2 και στο 47 ο Γελλές ισοφάρισε σε 2-2 που δεν άλλαξε παρά τις ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές.
Γ.Σ. Αλμυρού – Πρωτεσίλαος 2 – 0
Την πρώτη νίκη του το 2007 πέτυχε ο Αλμυρός κερδίζοντας 2-0 τον Πρωτεσίλαο, ενώ είχε κάτω από τα δοκάρια του τον επιθετικό Κατσαβριά, αφού ο γκολκίπερ Ζαβός δεν έδωσε το παρόν. Ο Μπιζάτης είχε δοκάρι στο 40 και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 63 με κεφαλιά. Το τελικό 2-0 για τον ΓΣΑ έγινε στο 85, όταν σουτ του Πάσιου αποκρούσθηκε ασθενώς και από κοντά ο Χατζέλας πέτυχε το γκολ.
Δόξα -Κένταυρος 2 – 4
Σημαντική νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο Κένταυρος κερδίζοντας 2-4 την Δόξα στο Αερινό μένοντας αήττητος στις εξόδους του. Στο 5΄σουτ του Γίδα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 22΄η Δόξα πήρε προβάδισμα με τον Τριχόπουλο. Στο 40 ο Μπαντέκας ισοφάρισε σε 1-1 και στο 49 πέτυχε το 1-2. Στο 55 ο Τσαντόπουλος πέτυχε το 1-3 στο 59 ο Μπαντέκας είχε δοκάρι, ενώ στο 65 ο Καλόγηρος έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε και ο Κουβάτας μείωσε σε 3-2.Ο Τάκης Μπαντέκας πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν και αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς στο 78 με πέναλτι έκανε το τελικό 2-4.
Κεραυνός – Εθνικός 2 – 3
Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη στο Διμήνι με τον Εθνικό να παίρνει την νίκη
από τον Κεραυνό Σαμπάναγα στο 93 με 2-3. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Aλκη Κόκοβα μόλις στο 8, αλλά στο 15 αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γκλαβίνης, αφού διέκοψε την πορεία της μπάλας εκτός περιοχής με τα χέρια. Ελλείψει αναπληρωματικού τερματοφύλακα ο Καινούργιος επιστρατεύθηκε από τον πάγκο ώστε να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, όμως το δυνατό σουτ του Δανιλόπουλου έγραψε το 1-1 στο 19. Ο Κεραυνός αν και με 10 παίκτες προηγήθηκε στο 65 με κεφαλιά του Γιούργια. Το 2-2 έγινε με προβολή του Σιαμέτη στο 72 που αποβλήθηκε στη συνέχεια με 2η κίτρινη, αφού πανηγύρισε βγάζοντας την φανέλα του. Στο 88 αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Μάρας από τον διαιτητή της αναμέτρησης κο Αθηναίο και στο 91 ο Σπύρος Δανιλόπουλος πέτυχε το τελικό 2-3, δίνοντας μια σημαντική νίκη στον Εθνικό και αφήνοντας με παράπονα για τη διαιτησία τους ανθρώπους του Σαμπάναγα.
Πηλέας – Αγροτικός 4 – 0
Την πρώτη του νίκη πέτυχε μέσα στο 2007 ο Πηλέας στο ΕΤΒΑ επί του Αγροτικού με 4-0. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν όλα τους τα τέρματα στο β΄ ημίχρονο. Αρχικά το 1-0 έγινε με τον Λίτσο στο 50 που ήρθε από τον πάγκο για να δείξει το δρόμο της νίκης. Το 2-0 σημείωσε στο 62 ο Γεωργανιός, ενώ το τρίτο τέρμα ήρθε με τον Καραμπίνη στο 73. Το τελικό 4-0 ήρθε με τον Αναστασίου να χρίζεται σκόρερ στο 83, ενώ παράλληλα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα μιας και έβγαλε την φανέλα του στον πανηγυρισμό του.
Μαγνησιακός – Σαρακηνός 2 – 1
Την νίκη με 2-1 κατέκτησε ο Μαγνησιακός επί του Σαρακηνού πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη, αφού άνοιξαν το σκορ με τον Σακελαρίου στο 10. Για τον Μαγνησιακό ισοφάρισε ο Λόρι φθάνοντας τα 21 γκολ στο 32. Οι γηπεδούχοι παρά λίγο να τα βάλουν με την τύχη τους, αφού σε δύο συνεχόμενα ματς έχουν στοχεύσει συνολικά έξι φορές τα δοκάρια των αντιπάλων. Χθες Λόρι και Νίκος Κίτσιος ήταν οι άτυχοι. Την νίκη στην ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου χάρισε ο Γκουντινάκος με κεφαλιά στο 82΄σε σέντρα του Ν. Κίτσιου.
Αγία Παρασκευή – Άνω Λεχώνια 2 – 1
Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Καρτάλη η Αγία Παρασκευή νίκησε με 2-1 τα Άνω Λεχώνια στη Χλόη. Το 1-0 ήρθε όταν ο Στραβέλας ανατράπηκε εντός περιοχής .Ο Καρτάλης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.
Ο Μπούρντα ισοφάρισε με κοντινή προβολή στο 49. Το τελικό 2-1 έγραψε ο Καρτάλης που σκόραρε με αριστερό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο γάμα του Μουστάκα.
* Στις επόμενες 4 αγωνιστικές θα κριθούν πολλά στην κορυφή της α κατηγορίας, αφού το ερχόμενο Σάββατο στην 20η αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι Κενταύρου-Μαγνησιακού, στην 21η αυτό του Θησέα με τον Κένταυρο, ενώ στην 23η θα παίξουν Θησέας -Μαγνησιακός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου