ΤΟΠΙΚΑ

Τερματοφύλακες εξ ανάγκης…

τερματοφύλακες-εξ-ανάγκης-851206

Το “Ζητείται τερματοφύλακας” ταιριάζει απόλυτα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, αφού πολλές ομάδες , εκτός από τον βασικό τους , δεν έχουν άλλον και έτσι παρουσιάζεται φέτος το φαινόμενο που θέλει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται είτε ως επιθετικοί είτε ως μέσοι είτε ως αμυντικοί να υπερασπίζονται την εστία της ομάδας τους, φορώντας γάντια και στολή τερματοφύλακα. Αν ανατρέξουμε στην παιδική μας ηλικία, θα βρούμε πως συνήθως στις επικές μάχες της αλάνας την υποτυπώδη φτιαγμένη εστία είτε από μπουκάλια είτε από πέτρες που συμβόλιζαν τα δοκάρια υπερασπίζονταν οι λιγότερο ικανοί από την υπόλοιπη παρέα. Λιγότερο ικανοί όσον έχει να κάνει με την δεξιοτεχνία και τις ποδοσφαιρικές αρετές, μιας και οι περισσότεροι επιθυμούσαν να παίξουν μπάλα και όχι απλά να υπερασπίζονται το τέρμα. Υπήρξαν στιγμές όμως που κάποιοι απλά και μόνο ήθελαν να αγωνιστούν, να συμμετέχουν στην μαγεία που λέγεται ποδόσφαιρο, έστω και αν έπρεπε να έχουν έναν άχαρο ρόλο, όπως είναι αυτός του να μαζεύεις την μπάλα από τα δίχτυα. Αρκετοί ήταν οι ήρωες στη φετινή διάρκεια των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ που έκαναν δική τους την υπόθεση υπεράσπισης των δικτύων, ώστε αυτά να μείνουν ανέπαφα, χωρίς να είναι τερματοφύλακες.
O Γ.Σ Αλμυρού αντιμετώπιζε πρόβλημα, μιας και ο βασικός του τερματοφύλακας Χρήστος Ζαβός υπερασπίζονταν την πατρίδα και χρέη τερματοφύλακα ανέλαβε για αρκετά ματς ο 20χρονος Βασίλης Τσάτσος. Ο Τσάτσος έδειξε καλά στοιχεία κάτω από τα δοκάρια του Αλμυρού αλλά στην τελευταία αναμέτρηση του ΓΣΑ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι και έτσι ελλείψει Ζαβού για τη θέση του γκολκίπερ επιστρατεύθηκε ο 18χρονος Θανάσης Κατσαβριάς που παίζει στα χαφ, βγάζοντας παράλληλα ασπροπρόσωπο τον προπονητή του Δημήτρη Φραγγούλη, αφού δεν δέχθηκε τέρμα από τον Πρωτεσίλαο. Την εστία του Αλμυρού πλέον θα προστατεύει ο Χρήστος Ζαβός μιας και μετατέθηκε στο Βόλο.
Σε διπλό ταμπλό παίχθηκε και η θέση του τερματοφύλακα στην Σούρπη, εκεί που τη φανέλα του γκολκίπερ στον Αίαντα έχουν φορέσει διαδοχικά οι 26χρονοι Βασίλης Γελλές και Νίκος Χαλάτσης. Το αξιοπερίεργο με την υπόθεση των δυο είναι ότι η φυσική τους θέση είναι αυτή του επιθετικού. Ο Γελλές που σκόραρε στο περασμένο ματς κόντρα στον Άρη αγωνίστηκε στα δυο πρώτα ματς της ομάδας ,αφού τραυματίστηκε ο βασικός Δημήτρης Κοντογεωργάκης ενάντια στην Αργώ για το παιχνίδι του κυπέλλου. Από εκεί και πέρα «Κέρβερος» της εστίας είναι ο Νίκος Χαλάτσης, αλλά στο επόμενο παιχνίδι ο Θανάσης Δρόσος αναμένεται να εμπιστευθεί το Θανάση Μάνο, θέλοντας μια ισχυρότερη επίθεση που θα απαρτίζεται από τους Γελλέ και Χαλάτση, τους δυο μέχρι πρότινος τερματοφύλακες δηλαδή. Ο Χαλάτσης πάντως φαίνεται πως το έχει στα γονίδιά του, αφού ο αδερφός του αγωνίζεται στο Φωκικό ως τερματοφύλακας υπό τη μορφή του δανεισμού από τον Λεβαδειακό.
Κάτω από τα δοκάρια έχει βρεθεί και ο Απόστολος Μπασδάνης του Αρη Μελλισατίκων, όταν αποβλήθηκε ο Κοντάκης στο 5ο λεπτό στο ματς κόντρα στον Νηλέα. Ο Μπασδάνης φόρεσε τα γάντια και στην αναμέτρηση με τον Κεραυνό Σαμπάναγα όταν και ο Αρης νίκησε στο ΕΤΒΑ με 5-2.
Τον Κεραυνό υπερασπίστηκε κάτω από τα δοκάρια ο 26χρονος οπισθοφύλακας Στέφανος Καινούργιος στο τελευταίο παιχνίδι του Κεραυνού στο Διμήνι επί του Εθνικού όπου και αποβλήθηκε ο Γκλαβίνης . Ελλείψει αναπληρωματικού τερματοφύλακα ο Καινούργιος σηκώθηκε από τον πάγκο να βοηθήσει την ομάδα του, η οποία και γνώρισε την ήττα τελικά με 2-3.
Στο γήπεδο του Διμηνίου έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας και ο 34χρονος αμυντικός του Ιάσονα Νίκος Γιαννούχος σε μια αναμέτρηση κόντρα στον Αλμυρό.
Με τη στολή του τερματοφύλακα έχει αγωνιστεί φέτος και ο Ανδρέας Καραγιώργος του Νηλέα, όταν ο βασικός γκολκίπερ Σωτήρης Πλακαρός ήταν τραυματίας και ο Φάνης Οικονόμου τιμωρημένος. Ο 34χρονος αμυντικός υπερασπίστηκε την ομάδα του στην αναμέτρηση κυπέλλου του Νηλέα κόντρα στον Αγροτικό παιχνίδι που έληξε με 5-0 κρατώντας δηλαδή ανέπαφη την εστία του. Η μοίρα τον έφερε ξανά αντιμέτωπο με την ομάδα του Αϊδινίου, μιας και σε αγώνα πρωταθλήματος αυτή τη φορά στο 5ο λεπτό ο Οικονόμου αποβλήθηκε και στο τέρμα κάθισε και πάλι ο ίδιος σε ένα παιχνίδι που τελείωσε με 2-2.
Ο Καραγιώργος συμπλήρωσε τρία… ένσημα ως τερματοφύλακας κόντρα στο Μαγνησιακό, στο Κιούπι, εκεί που η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 3-1, ενώ στο Νηλέα επιστρατεύθηκε και ο Κυριαζής που από διοικητικός ξαναφόρεσε γάντια.
Ακόμη στη β κατηγορία φέτος βρίσκουμε το ανάλογο φαινόμενο και στη Δάφνη, εκεί όπου ο Μπαμίχας υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, όταν ο σύλλογος των Αγίων Αναργύρων υποδέχθηκε τον Νηλέα για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣΘ, από τον οποίο και γνώρισε την ήττα με 0-5, ενώ πιο πρόσφατο είναι το γεγονός ότι η πρωτοπόρος Δήμητρα την Κυριακή ξεκίνησε χωρίς τερματοφύλακα, με τον Τοσούδη να υπερασπίζεται την εστία της… μέχρι που ήρθε ο τερματοφύλακας Αποστολάκης και πήρε τη θέση του… και ο Τοσούδης γύρισε στα αμυντικά του καθήκοντα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου