ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κόκκινο συναγερμό η Σκιάθος λόγω συρροής κρουσμάτων

σε-κόκκινο-συναγερμό-η-σκιάθος-λόγω-συ-676553

Σε κόκκινο συναγερμό η Σκιάθος, λόγω συρροής κρουσμάτων κορονοϊού. Μετά τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο Δημαρχείο, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, χθες Δευτέρα διαγνώστηκαν άλλα δύο κρούσματα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ανακοινώσει ότι το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 ημέρες.

Οι επιβεβαιωμένες, ωστόσο, μολύνσεις στο νησί χθες ήταν τουλάχιστον 8, σύμφωνα με τον συντονιστή – διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιάννη Ριζοδήμο και αφορούν σε στενές επαφές των δημοτικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στο νησί.

Σήμερα, μετά την συνέχιση των μαζικών ιχνηλατήσεων, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν άλλα εννέα νέα κρούσματα. Τα πέντε αφορούν σε μέλη οικογένειας και τα δύο σε μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήδη στο Κέντρο Υγείας έχει μολυνθεί μια νοσηλεύτρια από συγγενικό της πρόσωπο στον Δήμο.

Πολίτες χθες και προχθές προσήλθαν μαζικά στο Κέντρο Υγείας για να υποβληθούν σε rapid test, με αποτέλεσμα να προκληθεί «κομφούζιο», ενώ εκφράζονται φόβοι πως η ιχνηλάτηση θα δώσει και νέες μολύνσεις.

Ορισμένοι μάλιστα που εκείνους που βρέθηκαν ήδη θετικοί, νωρίτερα είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας του νησιού χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Υπό το καθεστώς αυτό ο κ. Ριζοδήμος ενημέρωσε πως το Κέντρο Υγείας μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στο νησί, θα δέχεται μόνο έκτακτα περιστατικά τις επόμενες μέρες.

«Κάποιοι νομίζουν ότι ο κορονοϊός είναι πλάκα και έχουν πάρει αψήφιστα την όλη κατάσταση. Εμείς ως δομή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τον καθένα που μπαίνει και βγαίνει, ούτε αν τηρείται η καραντίνα ή όχι. Αυτή είναι αποστολή της Αστυνομίας. Επειδή όμως υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης, καθώς ορισμένοι μπορεί ακόμη να μη γνωρίζουν ότι νοσούν, τις επόμενες μέρες το Κέντρο Υγείας θα δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου