ΤΟΠΙΚΑ

Με αποδείξεις και με πειθώ…

με-αποδείξεις-και-με-πειθώ-851206

Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι ενημέρωσε για την πορεία του προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος όπως είπε, έκλεισε μέσα στις προβλέψεις και για την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία, που συνοδεύεται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών έχει “έναν σημαντικό άξονα που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής”.
Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι “και με τις διασταυρώσεις και με τους καλύτερους ελέγχους και με τα κίνητρα που δώσαμε είχαμε πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και το 2006 και τον πρώτο μήνα του 2007. Ωστόσο, η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης διότι τα φορολογικά έσοδα σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.”.
Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες στο εξής θα εστιαστούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητούν αποδείξεις και να στηλιτεύονται ταυτόχρονα οι συμπεριφορές των φοροφυγάδων και συμπλήρωσε “η φοροδιαφυγή θεωρείται στη χώρα μας κατά κάποιο τρόπο εξυπνάδα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά”.
Σε ερώτηση εάν το υπουργείο Οικονομίας έχει εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν ενόψει εκλογών, ο κ. Αλογοσκούφης είπε “το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας προχωρά κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό”.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας σε ερώτηση αν επίκεινται πρόωρες εκλογές είπε χαριτολογώντας “σας έχω πει ότι εάν με δείτε Σάββατο με γραβάτα θα πάμε για εκλογές”.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, το βράδυ απήυθηνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.
Στη συνέχεια, παρέστη σε συναυλία προς τιμήν του Μάνου Χατζιδάκι, στις 8:30μμ στο Μέγαρο Μουσικής, που διοργανώνει το “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Σήμερα στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγοράκη, ενώ στη 1:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σιούφα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου