ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ίδρυσης διεθνούς πολιτιστικού κέντρου

πρόταση-ίδρυσης-διεθνούς-πολιτιστικ-851206

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο είχε πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Νίκος Δεληγεώργης, στον οποίο ανέπτυξε την ιδέα Ίδρυσης ενός Διεθνούς Κέντρου Συμφιλίωσης των Χριστιανικών Εκκλησιών, καθαρώς πολιτιστικού και Κοινωνικού, με έδρα το Βόλο. Το Διεθνές αυτό Κέντρο θα ιδρυθεί και θα χρηματοδοτείται από κοινού από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αφών Δεληγεώργη και θα έχει σκοπό την ανάπτυξη σχέσεως και επαφών, την οργάνωση συνεδρίων, τελετουργικών εκδηλώσεων και εορτών, αμοιβαίων επισκέψεων προσκυνηματικών εις τόπους λατρείας και ενίσχυση των πτωχότερων χριστιανικών εκκλησιών.
Η έναρξη αυτών των δραστηριοτήτων θα αρχίσει με την Ιταλία όπου ο Νίκος Δεληγεώργης έχει ιδιαίτερους δεσμούς, σπούδασε, εργάσθηκε και διετέλεσε Πανεπιστημιακός εις το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος βρήκε την πρόταση αξιόλογη, κι απεδέχθη κατ’ αρχήν και θα επεξεργασθεί μία ολοκληρωμένη εισήγηση επί του θέματος.
Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Δεληγεώργης είχε τις πρώτες επαφές και συναντήσεις με στελέχη της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Βόλου. Συναντήθηκε κατ’ αρχήν με τον Πρόεδρο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου κ. Χρήστο Τσαμπρινό με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητός του και αφορούν: την τέλεση εκθέσεων στην αίθουσα Ηλίου Μέλαθρον Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας 1ος όροφος, την λειτουργία του Δεληγεώργειου Πολιτιστικού Κέντρου επί της οδού Γ. Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας 1ος όροφος, την ολοκλήρωση της μελέτης δια την ανέγερση της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Δήμου Βόλου εις το οικόπεδο επί της οδού Χατζηαργύρη 75 – Κωνσταντά, την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Giorgio De Chirico το οποίο θα στεγασθεί εις την Βίλα του Ιδρύματος Δεληγεώργη, (παραλία Κάτω Λεχωνίων). Συζητήσεις έγιναν επίσης με τον πρώην δήμαρχο και τον Ν. Βελισιώτη εκπρόσωπο του Ιδρύματος De Chirico στην Ιταλία.
Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι η καθιέρωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν: Βραδιά Θεάτρου σε συνεργασία με την Δραματική Σχολή βραδιά λυρικού τραγουδιού σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική βραδιά κλασικής μουσικής σε συνεργασία με την συμφωνική ορχήστρα, εικαστική έκθεση εις την αίθουσα Ηλίου Μέλαθρον και διάλεξη στο Δημαρχείο Βόλου.
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εις το Δημοτικό θέατρο.
Στην συνέχεια ο Νίκος Δεληγεώργης είχε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο κ. Έφη Καραγιάννη, Δικηγόρο και την κ. Ντίνα Παπαστεφάνου, Πρόεδρο του ΔΟΥΚ και συζητήθηκαν σε έκταση τα της λειτουργίας των περιφερειακών κοινωνικών κέντρων Αγίας Παρασκευής, Αγίας Κυριακής, Αγίων Αναργύρων και Νεαπόλεως στα οποία ο Δήμος Βόλου συνεργάζεται με το Ιδρυμα των Αφών Δεληγεώργη. Εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας νέων περιφερειακών κοινωνικών κέντρων και η βελτίωση λειτουργίας του Κεντρικού Κοινωνικού Κέντρου επί της οδού Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας, 1ος όροφος όπου και συναντήθηκαν και εξεφράσθη εκατέρωθεν η επιθυμία να υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου