ΤΟΠΙΚΑ

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Κορέα στο Λονδίνο

φιλική-ήττα-για-την-εθνική-από-την-κορέ-851206

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Νότια Κορέα, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο «Κρέιβεν Κότατζ» του Λονδίνου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αν και είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, υπέκυψε τελικά από το γκολ του Τσουν Σου Λι στο 78΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη ακυρώθηκε γκολ του Χαριστέα για οφσάιντ.
Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με «όπλο» την κυριαρχία της στη μεσαία γραμμή και την παρουσία τριών «καθαρόαιμων» επιθετικών (Χαριστέας, Σαμαράς, Γκέκας) που απασχόλησαν την κορεατική άμυνα και έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Από την άλλη, η «γαλανόλευκη» άμυνα κατάφερε να ανταποκριθεί με τις σωστές τοποθετήσεις των παικτών στην ταχύτητα των αντιπάλων και περιόρισε τους κινδύνους μπροστά στην εστία του Νικοπολίδη στο Α΄ ημίχρονο και του Χαλκιά στο Α΄. Στο τελευταίο ημίωρο πάντως, οι διεθνείς μας έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να ισορροπήσει το ματς και τελικά να φτάσει στη νίκη.
Ο Σαμαράς απείλησε για πρώτη φορά στο 4΄, όταν το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ στο 27΄ η κεφαλιά του προωθημένου Ανατολάκη βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιονγκ Ντάε Κιμ. Η μεγάλη ευκαιρία για την εθνική μας στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 37΄ όταν, μετά από σύγχυση στα καρέ της Κορέας, ο Γκέκας βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Γιονγκ Ντάε Κιμ, που μπόρεσε να διώξει σε κόρνερ. Από την πλευρά τους, οι Ασιάτες είδαν την κεφαλιά του Γι Σουνγκ Παρκ στο 38΄ να «ξύνει» το δοκάρι του Νικοπολίδη και να περνάει άουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλες ευκαιρίες για την εθνική, καθώς στο 49΄ η κεφαλιά του Γιαννακόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 56΄ ο Μπεόμ Σεόκ Οχ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Κυργιάκου και στη συνέχεια ο Αμανατίδης από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα.
Το ματς κρίθηκε τελικά από μια στημένη φάση: η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουν Σου Λι στο 78΄ κατέληξε στα δίχτυα του Κώστα Χαλκιά και «έγραψε» το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η εθνική θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 90΄, όμως το δυνατό σουτ του Χαριστέα από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο. Στην εκπνοή ο Χαριστέας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως η φάση είχε σταματήσει για οφσάιντ.
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιονγκ Ντάε Κιμ, Γιν Κιου Κιμ, Ναμ Ιλ Κιμ (58΄ Γιούνγκ Βου Κιμ), Χο Λι, Γι Σουνγκ Παρκ (81΄ Κι Χουν Σεόλ), Γιάε Γιν Τσο (75΄ Ντο Χεόν Κιμ), Τσουν Σου Λι (90΄+ Κι Χουν Γέομ), Χιεόν Κι Σεόλ, Γιουνγκ Πιο Λι (46΄ Τσι Βου Κιμ), Σανγκ Σικ Κιμ, Μπεόμ Σεόκ Οχ.
ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης (46΄ Χαλκιάς), Σεϊταρίδης, Σαμαράς (46΄ Αμανατίδης), Μπασινάς, Χαριστέας, Καραγκούνης, Φύσσας (46΄ Βύντρα), Γκέκας (46΄ Γιαννακόπουλος), Κατσουράνης, Κυργιάκος (83΄ Μάντζιος), Ανατολάκης (46΄ Γκούμας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου