ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 15 ετών στον πα(τέρα) που αποπλανούσε την κόρη του

φυλάκιση-15-ετών-στον-πατέρα-που-αποπλα-851206

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε χθες ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου στον 35χρονο αθίγγανο από την περιοχή των Σοβάδων που κατηγορούνταν για αποπλάνηση της εννιάχρονης κόρης του. Παράλληλα το Κακουργιοδικείο Βόλου, αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο 35χρονος επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου ήταν ήδη προφυλακισμένος.
Η χθεσινή δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του ότι η βασική μάρτυρας ήταν ανήλικη, ενώ η γιαγιά της και πεθερά του κατηγορουμένου, που είχε καταγγείλει το περιστατικό, προσήχθη βίαια στο δικαστήριο για να καταθέσει. Από τα εντυπωσιακά στοιχεία της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι τόσο η ανήλικη παθούσα, όσο και η καταγγέλλουσα γιαγιά της υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποπλάνηση.
Ωστόσο το δικαστήριο, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής του, βάσει και της πρότασης της Εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ότι η κατάθεση της εννιάχρονης στην Αστυνομία, ήταν τόσο αληθινή που αποκλείεται το παιδί να μην τα είχε βιώσει.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 35χρονος κατηγορείται ότι από τον Οκτώβριο του 2004, έως τον Φεβρουάριο του 2005, αποπλάνησε την εννιάχρονη κόρη του πέντε φορές, εκ των οποίων τη μία στην ύπαιθρο και τις υπόλοιπες στην οικία όπου διέμεναν. Η εννιάχρονη, σύμφωνα με το βούλευμα, ανέφερε τα όσα είχε υποστεί στην γιαγιά της, (πεθερά του κατηγορουμένου), η οποία με την σειρά της κατήγγειλε το γεγονός στις Αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον αθίγγανο, που μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Στην κατάθεση της η εννιάχρονη αρνήθηκε ότι είχε υποστεί αποπλάνηση, αλλά την έπεισε η γιαγιά της να καταθέσει σε βάρος του πατέρα της.
Από την πλευρά της η πεθερά του κατηγορουμένου, υποστήριξε ότι ανέφερε ότι είπε στις Αστυνομικές Αρχές, ότι της ανέφερε η εγγονή της και η μητέρα της.
Ο κατηγορούμενος πατέρας ακόμη έξι παιδιών, αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες, και υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε αποπλανήσει την κόρη του. Απέδωσε την καταγγελία στις κακές σχέσεις που είχε με την πεθερά του, τη σύζυγό του και το γαμπρό του.
Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, που ορίστηκε από το δικαστήριο καθώς ο κατηγορούμενος την περασμένη Δευτέρα είχε εμφανιστεί στο Κακουργιοδικείο Βόλου χωρίς δικηγόρο, ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου, καθώς όπως υποστήριξε από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η καταγγελία ήταν ψεύτικη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου