ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

ζήτησε-παρέμβαση-από-τον-άρειο-πάγο-851206

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Βάσω Παπανδρέου επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και ζήτησαν την παρέμβασή του για τέσσερις υποθέσεις που το κόμμα τους τις χαρακτηρίζουν ως σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, παράλληλα δε κατέθεσαν αντίστοιχες αναφορές.
Ειδικότερα πρόκειται για τις υποθέσεις: 1) Της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας FinansBank από την Εθνική Τράπεζα με τίμημα, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πολύ μεγαλύτερο του πραγματικού. 2) Της εξαγοράς της εταιρίας “Γερμανός” από την εταιρία Κινητής τηλεφωνίας “Κοσμοτέ” σε τίμημα τετραπλάσιο του πραγματικού, 3) Της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρίας Π & Κ από την Εθνική Τράπεζα, με τίμημα πολλαπλάσιο του πραγματικού και 4) της Αγροτικής Τράπεζας για επισφαλείς επενδύσεις στο εξωτερικό και την προμήθεια στην εταιρία Ealy .
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί τα είκοσι λεπτά, εξερχόμενη δε η κα Βάσω Παπανδρέου δήλωσε:
“Μετά την απόφαση του κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε τέσσερις αναφορές.Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί και πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης”.
Σε ερώτηση αν θα κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα θέματα, ο κ.Φλωρίδης απάντησε ότι αν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε.
Όπως διευκρινίστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις που ανέφεραν σήμερα ως εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στον κ.Γ.Σανιδά, έχει, ήδη, επιληφθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διεξάγει προκαταρκτική έρευνα.
Για την τέταρτη υπόθεση, που αφορά την εξαγορά της χρηματιστηριακής εταιρείας Π & Κ από την Εθνική Τράπεζα, ο Γ. Σανιδάς είπε ότι θα διαβιβάσει τη σχετική αναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ε. Αντώναρος
«Ας πάει το ΠΑΣΟΚ όπου θέλει», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου σε ερώτηση σχετική με τις αναφορές που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.
Σε άλλη σχετική ερώτηση, ο Ευ. Αντώναρος παρατήρησε ότι «κινήσεις εντυπωσιασμού, σαν αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο και έπεσε στο κενό και σαν αυτή που αποπειράται να κάνει σήμερα, δεν είναι ικανές να αλλάξουν τη σταθερή γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση – η οποία ασχολείται με την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και προβλημάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου