ΤΟΠΙΚΑ

Λύτρωση στις καθυστερήσεις με Γιακάκογλου

λύτρωση-στις-καθυστερήσεις-με-γιακάκ-851206

Στις καθυστερήσεις λυτρώθηκε χθες ο Ολυμπιακός που στο Στάδιο Βόλου κέρδισε τελικά 1-0 την ΑΕ Γιάννινα για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους, καθώς η νίκη ήρθε στο 92΄ με κεφαλιά του νεαρού Αλέξη Γιακάκογλου. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την αντίπαλο ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά η ΑΕ Γιάννενα ήταν καλοστημένη, ενώ δημιούργησε καλές προϋποθέσεις στις αντεπιθέσεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Σταματίου βλέποντας από την αρχή ότι δεν «έβγαιναν» όλα αυτά που ζητούσε ανακάτεψε αρκετές φορές την ομάδα θέλοντας έτσι να βρει τον τρόπο για να φτάσει στη νίκη. Τελικά η νίκη άργησε αλλά ήρθε και είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμη συνεχόμενο παιχνίδι στο Βόλο και θέλει να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή, αφού μετά τη χθεσινή του επιτυχία και την ήττα του Πιερικό είναι δυο βαθμούς πίσω παραμένοντας στη δεύτερη θέση μαζί με Λαμία και Θερμαϊκό, που επίσης κέρδισαν χθες.
Το χθεσινό ματς ξεκίνησε με αλλαγή διαιτητή, καθώς ο Κακάνης τραυματίστηκε στην προθέρμανση και τον αντικατέστησε ο επίσης Λαρισαίος Ζήλος που είχε ορισθεί ως τέταρτος διαιτητής. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ, αλλά δεν είχε την καλή τελική προσπάθεια. Στο 10΄ ο Μασάντο μπήκε από δεξιά στην περιοχή, το σουτ που επεχείρησε βρήκε σε σώματα αντιπάλων, ενώ και νέο σουτ που έγινε από τον Μπουντούρη επίσης διώχθηκε από αμυντικούς. Στο 14΄ ο Μπουντούρης βρήκε σε καλή θέση τον Διαμάντη, αλλά ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού παρότι ήταν σε θέση βολής τελικά πάσαρε την μπάλα στον Μασάντο χωρίς να έχει συνέχεια. Στο 16΄ σουτ του Διαμάντη έφυγε άουτ, ενώ στο 20΄ η ΑΕ Γιάννενα έκανε αισθητή παρουσία αλλά το σουτ Κάκαβου μπλόκαρε ο Γλύκος. Στο 22΄ ο Διαμάντης, αφού απέφυγε αντίπαλό του μέσα στην περιοχή σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας Σιαράβας, ο οποίος και στο 36΄ έκανε το ίδιο με τα πόδια όταν ο Μασάντο προσπάθησε να τον πλασάρει. Στην επανάληψη και στο 61΄ απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών μετά από ένα δυνατό φάουλ στον Μπουντούρη με τους ερυθρόλευκους να ζητούν αποβολή. Από τους Βολιώτες φαίνεται ότι έλειπε το καθαρό μυαλό για να φτάσουν στο να πετύχουν ένα γκολ, αφού μέχρι το 90λεπτο είχαν απλά ένα σουτ του Πακάλτση. Έτσι στο 91΄ από μπαλιά του Καρατζά ο Τσάγγαρης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σιαράβα, ο οποίος όμως νικήθηκε στο 92΄ όταν ο Μητράκας έκανε την σέντρα και ο Αλέξης Γιακάκογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 – 0
Σκόρερ: 92΄ Γιακάκογλου
Διαιτητής: Ζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες κάρτες: Πέτρου, Φλώρος, Πακάλτσης, Σιαράβας, Ιορδανόπουλος και Πιελόρντζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γλύκος, Αγγελόπουλος (75΄ Καρατζάς), Σαρρής, Πέτρου, Φλώρος, Πακάλτσης, Μπουντούρης, Μασάντο, Διαμάντης (46΄ Γιακάκογλου), Τσάγγαρης, Γεωργιάδης (57΄ Μητράκας).
ΑΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σιαράβας, Παππάς, Κάκαβος, Παπαγεωργίου, Ιορδανόπουλος, Μάτζιος, Πιελόρτζ (86΄ Μπάρκας), Παπαβασιλείου (36΄ Καπίας), Μπιλιλής, Μιχαηλίδης (70΄ Καλύβας), Κωνσταντινίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου