ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικα “πυρά” στο Φ. Γκούπα

βολιώτικα-πυρά-στο-φ-γκούπα-851206

Με ψήφισμα το οποίο ενέκριναν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ομόφωνα καταγγέλλεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την απένταξη του έργου της λιμνοδεξαμενής στη Μακρινίτσα και παράλληλα απαιτείται από την Κυβέρνηση η χρηματοδότηση της μελέτης τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για τη Μονάδα της Αφαλάτωσης στη Μπουρμπουλήθρα.
Τόσο ο δήμαρχος Βόλου κ. Α. Βούλγαρης, όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ. Μήτρου επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση των δύο έργων και συμφώνησαν στην έκδοση του ψηφίσματος.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης ανακοίνωσε επίσης ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση, στην οποία θα κληθούν και οι βουλευτές, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του νερού τόσο για την ποιότητα, όσο και για την επάρκειά του.
Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε ότι συγκρούστηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Γκούπα, μετά την απόρριψη των φακέλων χρηματοδότησης των μελετών των δύο σημαντικών για το Πολεοδομικό Συγκρότημα έργων και σημείωσε ότι ο Δήμος Βόλου πρέπει να διεκδικήσει την χρηματοδότηση των έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο έχει την δυνατότητα να διαθέσει κονδύλια από τα τομεακά του προγράμματα. Επανέλαβε δε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια του νερού το καλοκαίρι και έκανε γνωστό ότι ήδη η ΔΕΥΑΜΒ χρηματοδοτείται για εμπλουτισμό των πηγών με το ποσό των 700 χιλιάδων ευρώ.
Ο κ. Μήτρου που κατέθεσε στο προεδρείο ερώτηση για το θέμα, κατηγόρησε στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την απένταξη του έργου, επισημαίνοντας ότι είναι δυστύχημα το γεγονός πως στην Περιφέρεια πλέον
κυριαρχεί η άποψη των τεχνοκρατών που εκτιμούν ότι δεν πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα έργα που διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ, εάν δεν λειτουργήσει η Κάρλα. Το έργο της Κάρλας όλοι γνωρίζουμε ότι θα καθυστερήσει, σημείωσε ο κ. Μήτρου όλοι γνωρίζουμε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην άρδευση και όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό που θα διατεθεί από τις γεωτρήσεις δεν θα είναι καλό ποιοτικά. Τα έργα που εμείς απαιτούμε είναι μονόδρομος» και επανέλαβε ότι υπήρχε διαβεβαίωση σε πολιτικό επίπεδο για την χρηματοδότησή τους.
Οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ.κ. Στάμος και Καπούλας στην τοποθέτησή τους επισήμαναν ότι κανείς τεχνοκράτης ή πολιτικός παράγοντας δεν μπορεί να παίζει με το Πολεοδομικό Συγκρότημα και να ορίζει την τύχη του ενώ υπέρ της διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τάχθηκε ο κ. Μ. Πατσιαντάς
Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αναφέρονται τα εξής;
Καταγγέλλει την απόφαση της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας να υπαναχωρήσει από την αρχική δέσμευση και να απορρίψει τη χρηματοδότηση, από την πρόσκληση περιβάλλοντος 4.6 του 3ου ΚΠΣ μελέτης για το ζωτικό έργο της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, όπως η Λιμνοδεξαμενή στη Μακρινίτσα.
Σημειωτέο ότι το έργο αυτό συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην αντιμετώπιση της επάρκειας του νερού στο Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.
Απαιτεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κυβέρνηση γενικότερα όχι μόνο να εντάξει άμεσα τη χρηματοδότηση της μελέτης για το παραπάνω έργο στις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΕΠ Θεσσαλίας του 3ου ΚΠΣ, αλλά και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας και ποιότητας του νερού στο Πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, όσο και για την πλήρη επάρκεια ύδρευσης και άρδευσης της Μαγνησίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εξάλλου, ο δήμαρχος Βόλου κ. Α. Βούλγαρης ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα της προχθεσινής σύσκεψης στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τον περιφερειακό, επαναλαμβάνοντας την άποψή του για την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό τον Υπουργό κ. Σουφλιά προκειμένου να αναληφθούν δεσμεύσεις για το έργο από τον ίδιο τον υπουργό και τόνισε ότι θα διεκδικηθεί το έργο κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στο ύψος της Ιωλκού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου