ΤΟΠΙΚΑ

Αμερικανική… απόβαση στην Πρέμιερσιπ!

αμερικανική-απόβαση-στην-πρέμιερσι-851206

Η αμερικανική εισβολή στην Πρέμιερσιπ συνεχίζεται. Μετά τη Γιουνάιτεντ που αγοράστηκε από τον Γκλέιζερ, αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων τη Λίβερπουλ με τους εκπροσώπους του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Τζορτζ Γκίλετ, ο οποίος πλέον είναι ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων». Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το κόστος της αγοράς των μετοχών θα φθάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Οι παράγοντες της ομάδας του Ανφιλντ εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ο Γκίλετ θα διαθέσει μεγάλα ποσά για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας. «Η Λίβερπουλ ανακοινώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συμφώνησε με τους όρους και την προσφορά που κατέθεσαν οι Τζορτζ Γκίλετ και Τομ Χικς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Μουρς, δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη Λίβερπουλ, τα μέλη και τους φιλάθλους της ομάδας. Αποφάσισα να πουλήσω το μερίδιο μου, αφού πρώτα διασφάλισα ότι θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις για το νέο στάδιο και την ενίσχυση της ομάδας».
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τυχόν αντιδράσεις των φιλάθλων, ανάλογες με αυτές που προκάλεσε η εξαγορά της Γιουνάιτεντ από τον Μάλκολμ Γκλέιζερ, οι δύο νέοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Η πρώτη και βασικότερη δέσμευση των νέων ιδιοκτητών είναι ότι θα αρχίσουν μέσα σε 60 ημέρες την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, χωρητικότητας 60.000 θεατών, που θα χτιστεί στο Στάνλεϊ Παρκ, δίπλα στο «Ανφιλντ». Ο Τζορτζ Γκίλετ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σκέψεις χρήσης του γηπέδου από κοινού με την Εβερτον, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του ονόματος του γηπέδου, στα πρότυπα του «Εμιρατς Στάντιουμ» της Αρσεναλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου