ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Η πόλη μου με ποδήλατο…

βόλος-η-πόλη-μου-με-ποδήλατο-851206

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με άλλες οκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις σε 13 Δήμους και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, υλοποιεί από το Νοέμβριο του 2006 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2007, το πρόγραμμα με τίτλο: «Η Πόλη μου με ποδήλατο».
Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες της περιοχής να γνωρίσουν τα πολιτιστικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα των πόλεων, με ομαδικές εξορμήσεις σε προκαθορισμένες διαδρομές με ποδήλατα. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από εθελοντές και εθελόντριες με ποδήλατα που θα παρέχονται δωρεάν για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Η πρώτη διαδρομή θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, και από εκεί και έπειτα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, 10.00 π.μ. – 13 μ.μ., με αφετηρία ένα κεντρικό σημείο της πόλης.

Η ΑΡΣΙΣ προσκαλεί τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως εθελοντές – οδηγοί των ομάδων ή απλά να απολαύσουν την ποδηλατοδρομία μαζί με τους υπεύθυνους της Οργάνωσης.
Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ δίδονται στο τηλέφωνο 24210/23110 και κατά τις ώρες 10π.μ.-3 μ.μ.
Βασικά στοιχεία του προγράμματος θα είναι η ανοιχτή και δωρεάν συμμετοχή των πολιτών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου ως μέσο για την ανάδειξη των παραπάνω στοιχείων. Οι ξεναγήσεις θα έχουν διάρκεια μιάμισης ώρας, με αφετηρία ένα κεντρικό σημείο της κάθε πόλης.
Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου τρόπου προσέγγισης είναι το στοιχείο της καινοτομίας και της διαδραστικότητας με τον πολίτη. Επίσης η χρήση του ποδηλάτου, ενός μέσου άκρως φιλικού με το περιβάλλον. Αναμένεται ότι το πρόγραμμα θα βρει θερμή ανταπόκριση από τις ομάδες στόχου και το ευρύ κοινό και θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να δουν τα πολιτιστικά μνημεία κάθε πόλης.
Με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ και η τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα «η Πόλη μου με Ποδήλατο» συνιστά ένα φιλόδοξο, πιλοτικό Σχέδιο Δράσης που στοχεύει στην αλλαγή καθημερινών συνηθειών, στην γνωριμία σημαντικών περιβαλλοντικών και πολιτιστικών σημείων των πόλεων που ζούμε με τη χρήση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις και τη δημιουργία μιας νέας «κουλτούρας» για μετακινήσεις με οικολογικά μέσα μεταφοράς (Μ.Μ.Μ., ποδήλατα).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για αναλυτική, και κατάλληλα προσαρμοσμένη ενημέρωση των νέων της περιοχής, διοργάνωση πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επισκέψεων με ποδήλατα καθώς και ποδηλατικού γύρου με τη συμμετοχή μαθητών, παροχή πληροφοριακού υλικού, με απλές συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο, για τα οφέλη από την αύξηση της χρήσης των Μ.Μ.Μ., οδηγίες επιδιόρθωσης και συντήρησης του ποδηλάτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου