ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ψηφίσματος καταδίκης για τα διόδια

πρόταση-ψηφίσματος-καταδίκης-για-τα-δ-67610

Πρόταση ψηφίσματος καταδίκης των διώξεων για τα διόδια κατέθεσαν οι σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας Βαγγ. Μπούτας, Νίκος Γκατζής, Βασίλης Κρανιάς.

Όπως αναφέρουν στην πρότασή τους, «με την ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων και των λαϊκών κινητοποιήσεων για την κατάργησή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατεύσει την ξεδιάντροπη ληστεία που διαπράττουν στο λαό, με την υπογραφή της, οι μεγαλοκατασκευαστές μέσω των διοδίων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως οι δρόμοι, αλλά και στις ληστρικές και συχνές αυξήσεις των τιμών των διοδίων, που σε συνδυασμό με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική συρρικνώνει δραματικά το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα και μετατρέπει το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο σε πανάκριβο εμπόρευμα, καλεί το λαό να αντιδράσει οργανωμένα στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις και ζητά:

– απόσυρση όλων των κατηγοριών και σταμάτημα κάθε δίωξης για τα διόδια.
την κατάργηση όλων των διοδίων, ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
– την ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες. Κατασκευή δημοσίων έργων συγκοινωνιών και υποδομών από το κράτος μέσω αποκλειστικά δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός.
– δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες, με δωρεάν χρονικές ζώνες για εργαζόμενους, ανέργους, μαθητές, φοιτητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου