ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ξεκαθαρίζει το σκηνικό

δεν-ξεκαθαρίζει-το-σκηνικό-851206

Εσπευσμένα και χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, μετά από ένα τριήμερο έντονης εκλογολογίας, ανακοινώθηκε χθες από το γραμματέα του Κυβερνώντος κόμματος ότι το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Ιουλίου. Η ανακοίνωση μετά την έξοδο του κ. Ζαγορίτη από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, συνοδεύτηκε με την ατάκα των ημερών «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».
Αν συνδυάσουμε τις χθεσινές δηλώσεις με τα παραπολιτικά του Αθηναϊκού Τύπου ότι την Κυριακή το βράδυ σε ρεστοράν του Κολωνακίου, παρόντος του ιδίου ανθρώπου, του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνητικοί βουλευτές στοιχημάτιζαν αν οι εκλογές θα γίνουν 20 Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τρέχει.
Δεν αμφιβάλουμε για τις πολιτικές ικανότητες του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να μεταβάλει τις πολιτικές συνθήκες προς όφελός του. Σε τίποτα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε εγρήγορση με τις προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και όταν δημιουργήσει συνθήκες εφησυχασμού και κατά συνέπεια και αιφνιδιασμού, να προκηρύξει εκλογές έχοντας ζεσταμένες τις μηχανές.
Άλλωστε και χθες ο κ. Ζαγορίτης βγαίνοντας από το Μαξίμου και προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει πολύ έργο μπροστά της δεν αναφέρθηκε παρά σε ζητήματα, τα οποία μέχρι το Πάσχα θα έχουν λήξει, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση και ο Νόμος πλαίσιο για την Παιδεία. Αυτά, και για τα υπόλοιπα καιρός πανιά – καιρός κουπιά, με την υποσημείωση ότι η αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας και βεβαιότητας ποτέ δεν αποδείχθηκε χρήσιμος σύμβουλος για την πολιτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου