ΤΟΠΙΚΑ

Στις 27 Οκτωβρίου “κληρώνει” για το Βόλο

στις-27-οκτωβρίου-κληρώνει-για-το-βόλ-851206

Ολοκληρώθηκε και αποστέλλεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων ο φάκελλος της κοινής υποψηφιότητας Βόλου- Λάρισας Μεσογειακοί Αγώνες 2013.
“Είμαστε καθ όλα έτοιμοι, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αλέκος Βούλγαρης που στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα του Δήμου, εξέφρασε για μία φορά την αισιοδοξία του και αναφέρθηκε στα επόμενα στάδια της διεκδίκησης, σύμφωνα και με επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αμάρ Αντάντι.
Ο φάκελλος έχει ήδη εμπλουτισθεί βάσει και των παρατηρήσεων που είχαν γίνει όταν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης επισκέφτηκαν το Βόλο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην Πολιτιστική Μεσογειάδα με επίκεντρο την Αργώ.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλ. Βούλγαρης χθες, πρόθεση της δημοτικής αρχής που θα προταθεί στην Επιτροπή Διεκδίκησης, είναι να προσκληθούν οι εκλέκτορες να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις απόπλου της Αργούς τον ερχόμενο Ιούνιο.
Στις 26 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδριάζει στο Παρίσι για την τελική σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης, ενώ μέσα στον Απρίλιο η έκθεση θα τεθεί υπό συζήτηση από τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ στην Πεσκάρα της Ιταλίας και ακολούθως θα αποσταλεί στη γενική συνέλευση της ΔΕΜΑ.
Η τελική κρίση προβλέπεται στις 27 Οκτωβρίου στη γενική συνέλευση της ΔΕΜΑ στην Πεσκάρα όπου οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Ο δήμαρχος Βόλου γνωστοποίησε χθες την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Θεοδ. Δρακιώτη, σχετικά με το Μεσογειακό Χωριό καθώς όπως είναι γνωστό θα ανεγερθεί εφόσον κερδηθούν οι αγώνες στην έκταση που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Διμηνίου με αυτοχρηματοδότηση από τον ΟΕΚ με την οποία και καταγράφονται οι επιμέρους διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου- εάν όλα είναι θετικά- να παραχωρηθεί η έκταση στον Οργανισμό για την έναρξη κατασκευής του έργου.
Η πρώην οικία
Ματσάγγου
Στο μεταξύ εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης της πρώην οικίας Ματσάγγου από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, μετά από αίτημα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης έχει συμφωνηθεί με το Πανεπιστήμιο . Θεσσαλίας ο Δήμος Βόλου να αναλάβει τα έξοδα της κατεδάφισης και να του παραχωρηθεί ο χώρος, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως υπαίθριος χώρος πάρκινγκ για περίπου 28 θέσεις Ι.Χ..
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης επανέλαβε χθες για μία ακόμη φορά τη διάθεση του Δήμου για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, ώστε να αναζητηθούν οι τρόποι για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ, αλλά και για την αξιοποίηση γενικότερα του χώρου σε συνδυασμό και με την Πλατεία Πανεπιστημίου.
Ο σταθμός
ΟΣΕ
Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν στην πόλη και τη λειτουργία της πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις, εξέφρασε χθες ο κ. Αλ. Βούλγαρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την ενδεχόμενη απομάκρυνση του σιδηροδρομικού σταθμού από το κέντρο της πόλης του Βόλου.
Ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε ότι το θέμα δεν μπορεί να τεθεί αποσπασματικά, γι αυτό και η δημοτική αρχή θα συμπεριλάβει τις όποιες προτάσεις της στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό των παρεμβάσεων μέσα στην πόλη, έτσι όπως θα προκύψουν μετά από διάλογο και διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ο κ. Βούλγαρης ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι θα πρέπει πρώτα από όλα να συνεκτιμηθεί η πάγια κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, όπου σε όλες τις πόλεις οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται μέσα στον κεντρικό άξονα και επεσήμανε ότι “προκειμένου να μην κόβεται μία πόλη στα δύο…” υπάρχουν και άλλες επιλογές που θα πρέπει να εξεταστούν.

Η επένδυση
στις Νηές

Τέλος ο δήμαρχος Βόλου χθες ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των επενδυτών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στις Νηές για το έργο που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Οι εκπρόσωποι των επενδυτών ενημέρωσαν τον κ. Βούλγαρη για τη μελέτη που περιλαμβάνει δύο φάσεις. Την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος με μπανγκαλόους και τη δεύτερη φάση που προβλέπει την κατασκευή αυτόνομων κατοικιών με την διαδικασία της ιδιωτικής πολεοδόμησης αλλά και για τις άλλες παρεμβάσεις που προβλέπονται.
Ο δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επένδυση αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όχι μόνον της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Μαγνησίας, καθώς θα αναβαθμιστεί ο τομέας του τουρισμού, και όχι μόνο, και υπογράμμισε ότι από την πλευρά τους οι επενδυτές διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστεί Μονάδα Αφαλάτωσης, Βιολογικός Καθαρισμός κ.λ.π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου