ΤΟΠΙΚΑ

Η “Αργώ” ενώνει τους Βολιώτες…

η-αργώ-ενώνει-τους-βολιώτες-851206

Στην Κυβέρνηση, τη Βουλή και το ΥΠΕΞ με αίτημα να διασφαλιστεί πλήρως η στήριξη του εγχειρήματος αναβίωσης του μυθικού ταξιδιού της Αργούς οικονομικά και διπλωματικά, στρέφεται πλέον επίσημα ο Δήμος Βόλου μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Η δημοτική αρχή εξουσιοδοτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί ώστε, όπως υπογράμμισε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις σε διπλωματικό επίπεδο στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα να εγγυηθεί τον ασφαλή πλού της Αργούς από όλα τα λιμάνια της Τουρκίας, καθώς και την ασφάλεια του πληρώματος. Επίσης η Δημοτική Αρχή εξουσιοδοτήθηκε , έτσι ώστε να υπάρξουν παράλληλα όλες οι διευκολύνσεις στις επαφές που πρέπει να γίνουν από το Δήμο Βόλου με τους Δήμους στην Τουρκία, τη Γεωργία αλλά και τη Ρωσία, όπου θα προσεγγίσει η Αργώ. Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να εξευρεθεί και να ναυλωθεί το συνοδευτικό πλοίο που θα βρίσκεται δίπλα στον Αργώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το οποίο θα αναλάβει την φροντίδα όλων των συντελεστών του ταξιδιού, καθώς επίσης να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το “Πολιτιστικό Ταξίδι” που σε δεύτερη φάση θα κάνει η Αργώ το 2008, αλλά και διευκόλυνση στις επαφές με τις χώρες και τις πόλεις της επόμενης φάσης.
Ο δήμαρχος Βόλου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται η διπλωματική θωράκιση του ταξιδιού και τα απαραίτητα εχέγγυα για τον πλού σε Τουρκία και Γεωργία, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το εγχείρημα, γι αυτό και θα πρέπει τώρα το όλο εγχείρημα να τεθεί, όπως επισημάνθηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Μάλιστα θα ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων και βουλευτών που θα ενημερωθούν σχετικά αλλά και της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι στις επαφές που είχε με το μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου προτάθηκε να γίνουν δύο εκδηλώσεις , μια κατά τον απόπλου και μια κατά την επιστροφή του μυθικού πλοιαρίου και ότι εξετάστηκε και το θέμα εξεύρεσης χορηγών. Ο απόπλους της “Αργούς” όπως τονίστηκε θα συνδυαστεί με το Διεθνές Συνέδριο της NASA “JUNO” (Ιάσων), συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2007 στο Βόλο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων κ. Ισ. Κούβελο, έτσι ώστε στις εκδηλώσεις να παραστούν και εκλέκτορες των Αγώνων.
Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι ήδη αναζητούνται χορηγοί για τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τον απόπλου της Αργούς και επανέλαβε την ομοθυμία της πόλης στο εγχείρημα που έχει πλέον πάρει εθνική διάσταση, υπογραμμίζοντας: «Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και η πόλη θα δώσει εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κυρ. Μήτρου ανάφερε ότι πρέπει να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα και ότι έχουν γίνει αλλαγές στον αρχικό προγραμματισμό και ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός, να τεθεί χρονοδιάγραμμα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικό τον απόπλου και για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε και το συνέδριο της NASA, σημείωσε ότι αν με την επιστροφή της Αργούς έχει ανατεθεί η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη, τότε θα πρόκειται για μεγαλειώδες γεγονός και τόνισε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να στηρίξουν τα σημαντικά αυτά ζητήματα.
Ο υπεύθυνος του εγχειρήματος της Αργούς και αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ κ. Μιλτ. Ζιάκας είπε –μεταξύ άλλων- ότι ο Δήμος θα πετύχει σε αυτόν τον τομέα, ενώ αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική τόνισε ότι παίζονται συμφέροντα. Ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση θα στηρίξει το εγχείρημα, γιατί αποτελεί εθνική υπόθεση και ότι η Αργώ και το ταξίδι της συνδέεται άμεσα με τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων.
Από την πλευρά της ΔΑΣ ο κ. Αντ. Παππάς τόνισε ότι η πόλη ούτε πανηγυρίζει, αλλά ούτε και υποβαθμίζει το γεγονός και ότι με το ταξίδι της Αργούς δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα και ζήτησε η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σύμβουλος της ΔΑΣ κ. Νίκου, ο οποίος ανέφερε πως δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες στους πολίτες.
Ο επικεφαλής της β ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι το ταξίδι της Αργούς ενώνει τους πολίτες και αναδεικνύει την πόλη και δήλωσε σύμφωνος με τις πρωτοβουλίες του δημάρχου και αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου