ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματική εμπειρία για μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο Ρίμινι της Ιταλίας

επαγγελματική-εμπειρία-για-μαθητές-τ-677

Επαγγελματική εμπειρία σε επιχειρήσεις της Ιταλίας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus.

Από τις 3 έως και τις 16 Απριλίου, αντιπροσωπεία 12 μαθητές της β’ και γ’ τάξης των ειδικοτήτων Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και Τεχνικός Εφαρμογής Πληροφορικής και δύο συνοδοί καθηγητές, βρέθηκαν στο Ρίμινι, καταρτίστηκαν και έκαναν πρακτική άσκηση σε καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομέα αντίστοιχο με την ειδικότητα των μαθητών, και σε θέσεις εφάμιλλες των προσόντων τους. Οι συμμετέχοντες μαθητές λειτούργησαν υπό πραγματικές συνθήκες αρχικής δοκιμασίας σε μια επιχείρηση, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες μιας διαφορετικής καθημερινότητας, ως εργαζόμενοι αυτή τη φορά.

Εγιναν επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την γείτονα χώρα. Εντυπωσιακή στάθηκε και η οργανωμένη επίσκεψη με συνοδεία επαγγελματία ξεναγού στην πόλη της Βενετίας, όπου θαύμασαν από κοντά καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου