ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ιερά Σύνοδο οι μοναχές που ήλθαν στην Παναγία Ξενιά

στην-ιερά-σύνοδο-οι-μοναχές-που-ήλθαν-851206

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα ασχολήθηκε με το θέμα της Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο, και το ζήτημα που προέκυψε με την αποχώρηση της μοναστικής αδελφότητας από το Σιδηρόκαστρο σε άλλη μονή στο Βόλο.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αποφασίσθηκε να σταλεί επιστολή στην ηγουμένη Χριστονύμφη και τις Μοναχές «συνιστώντας την άμεση επιστροφή τους στην Ιερά Μονής της μετανοίας τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονική τάξη και να τηρηθούν οι μοναχικές αρετές» .
Εξάλλου, η επιστολή αυτή, αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ιεράς Συνόδου «να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργήθηκε με τον επιχώριο μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο».
Εξάλλου, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με τα όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ότι θα γίνει κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη θέση της Εκκλησίας ότι δηλαδή δεν μπορεί να απαιτείται να ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία σε όσους έρχονται σε αντίθεση με το ορθόδοξο δόγμα και επιλέγουν την αποτέφρωση, κάτι που απάδει στην Ορθοδοξία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου