ΤΟΠΙΚΑ

Στην κατάψυξη η Μαγνησία

στην-κατάψυξη-η-μαγνησία-675665

Παγίδες παγετού στο οδικό δίκτυο του Πηλίου ~ Στους -12 η θερμοκρασία χθες ~ Υφεσιακά τα καιρικά φαινόμενα σήμερα

Εξασθενημένες χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός με τον υδράργυρο να κατρακυλάει στα Χάνια στους -12o C, θα είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των καιρικών συνθηκών σήμερα για τη Μαγνησία με το χιονιά να βρίσκεται σε ύφεση.

Από τις χιονοπτώσεις χθες στα ορεινά της Μαγνησίας, δεν προκλήθηκαν προβλήματα παρά μόνο με τον παγετό που απαιτούσε τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε όσα οχήματα κινούνται στα εξής σημεία:

  • Επαρχιακή οδός Βόλου – Ζαγοράς (Ανω κλάδος), από 7ο έως 38ο χλμ.
  • Επαρχιακή οδός Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω κλάδος), από 47ο έως 67ο χλμ.

Στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, τα σημαντικότερα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο τμήμα Πορταριά – Καράβωμα – Χορεύτρα, στο Κεραμίδι (Θέση αυχένας) και στην Ανάβρα όπου το χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά.

Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι, δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τη χιονόπτωση και το οδικό δίκτυο παράμεινε ανοικτό. Συνολικά 16 μηχανήματα με λεπίδες και αλατοδιανομείς, επιχειρούσαν χθες στη Μαγνησία σε μια προσπάθεια να μειώσουν την επικινδυνότητα από τον πάγο στο οδόστρωμα.

Πρόγνωση καιρού

Σύμφωνα με το meteovolos.gr παροδικές μπόρες χιονοπτώσεων αναμένονται σήμερα Τετάρτη στη Μαγνησία από Βόλο και ανατολικότερα, κυρίως στην περιοχή της χερσονήσου (από ύψος Τσαγκαράδας μέχρι Τρίκερι) και στις Β. Σποράδες.

Ισχυρός θα είναι ο παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί. Αύριο, Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις στο Πήλιο και τις Β. Σποράδες με μικρή πιθανότητα χιονοπτώσεων πάνω από τα 400μ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ανεμοι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 8ºC, ενώ θα επικρατήσει ισχυρός παγετός νωρίς το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου