ΤΟΠΙΚΑ

Η NASA έρχεται στο Βόλο

η-nasa-έρχεται-στο-βόλο-851206

Στις 12, 13 και 14 Ιουνίου, ημέρες που συμπίπτουν με τον απόπλου της Αργούς για την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας, η πόλη του Βόλου θα φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της κορυφαίας αεροδιαστημικής εταιρείας του κόσμου, της NASA. Εκατοντάδες κορυφαίοι επιστήμονες της αεροδιαστημικής θα φιλοξενηθούν στην πόλη του Βόλου και θα προβούν σε ανακοινώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» η όλη πρωτοβουλία ανήκει στον βραβευμένο με Όσκαρ Βολιώτη συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και έτυχε από την πρώτη στιγμή τής υποστήριξης του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχε διερευνηθεί από πλευράς της NASA το ενδεχόμενο το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αλλά η παρέμβαση του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη, φέρνει το συνέδριο στο Βόλο.
Θεωρείται βέβαιο ότι εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, το συγκεκριμένο συνέδριο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και Ευρωπαίων επιστημόνων, αλλά και των μεγαλύτερων ΜΜΕ παγκοσμίως, αφού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα ΗΡΑ.
Την προηγούμενη Πέμπτη ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης δέχτηκε την επίσκεψη τριμελούς κλιμακίου της πρεσβείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον μορφωτικό ακόλουθο. Η αντιπροσωπεία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Αργοναυτική Εκστρατεία και την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων από την πλευρά του Βόλου, ενώ ανακοίνωσε ότι στις αρχές του καλοκαιριού ενδεχομένως να γίνει κάποια εκδήλωση σχετική με τη συμπλήρωση 60 ετών από την υλοποίηση του σχεδίου Marshall.
Αναφορικά με το συνέδριο της NASA, οι προετοιμασίες ήδη έχουν προχωρήσει, μάλιστα έχουν γίνει και οι κρατήσεις για ογδόντα από τους κορυφαίους επιστήμονες στο ξενοδοχείο XENIA του Βόλου.

Τι είναι το πρόγραμμα ΗΡΑ
Μεγάλο ενδιαφέρον για τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα γενικότερα παρουσιάζει το πρόγραμμα ΗΡΑ, το οποίο για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της NASA που θα γίνει στο Βόλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην αποστολή μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον πλανήτη ΗΡΑ, για πρώτη φορά στην παγκόσμια αεροδιαστημική ιστορία, για ερευνητικούς σκοπούς. Κατά τη μυθολογία η θεά Ηρα ήταν η προστάτιδα του αρχηγού των Αργοναυτών, Ιάσονα. Το συνέδριο στο Βόλο σε συνδυασμό με την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας, η τελευταία φάση της οποίας ξεκινάει περίπου τον ίδιο καιρό, με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Άλλωστε θεωρείται πιθανό η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου σε συνδυασμό με τη μεγάλη πολιτιστική προσπάθεια της Αργούς είναι δυνατόν να αναδείξουν την περιοχή του Βόλου ως τόπο διεξαγωγής σημαντικών συνεδρίων.

Ο Δήμαρχος Βόλου
Ερωτηθείς χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» και είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική υπόθεση «αφού τέτοια συνέδρια, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις, μπορούν να απογειώσουν τουριστικά την περιοχή του Βόλου».
Επίσης ο Δήμαρχος Βόλου με τον μορφωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ συζήτησε και το ζήτημα της υποστήριξης της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα από την πλευρά των ΗΠΑ. Τέλος η αμερικάνικη αντιπροσωπεία έδειξε έντονο ενδιαφέρον και για το μεγάλο εγχείρημα της Αργοναυτικής Εκστρατείας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η επίσκεψη στο Βόλο ήταν και διερευνητική για την υπόθεση της διοργάνωσης του συνεδρίου της NASA.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη NASA εργάζονται και δύο κορυφαίοι Βολιώτες επιστήμονες, οι κ.κ. Ρεντινιώτης και Σαμαράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου