ΤΟΠΙΚΑ

Να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια

να-δυναμώσουμε-το-πασοκ-στην-περιφέρε-851206

“Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εσωστρέφειας και άγονων αντιπαραθέσεων”, διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, με την εισήγηση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του, Νίκος Αθανασάκης, τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του κόμματος είναι η ενδυνάμωση των οργανώσεών στην περιφέρεια και η μεγιστοποίηση των δυνάμεων του.
“Έχοντας πίσω μας τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, γνωρίζω ότι σε ορισμένες περιοχές έχουμε και τραύματα, που πρέπει να ξεπεράσουμε”, ανέφερε ο κ. Αθανασάκης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στην προσέγγιση “που πρέπει να είναι ενοποιητική”, δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξέφραγο αμπέλι.
“Οι πειθαρχικές διαδικασίες”, πρόσθεσε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ή ολοκληρώνονται. Εμείς, δεν πάμε ψάχνοντας για καυγά”. Ο κ. Αθανασάκης, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για αναδιοργάνωση του κόμματος, που ξεκίνησε – όπως είπε – το τελευταίο δίμηνο.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι “δε θα γυρίσουμε σε μια κατάσταση ασφυκτικού συγκεντρωτικού ελέγχου, σε καμιά περίπτωση”.
Ο κ. Αθανασάκης υπεραμύνθηκε της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, χαρακτηρίζοντάς την “ως πράξη υπεράσπισης του συντάγματος, από μια κυβέρνηση που υπονομεύει τους θεσμούς”. Τόνισε ακόμη ότι “η ΝΔ ξεκίνησε με την απογραφή και τελειώνει με την αναθεώρηση του ΑΕΠ”, που “πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός”. Ζήτησε δε εκλογές, λέγοντας: “Ο κ.
Καραμανλής λέει, οι εκλογές στην ώρα τους. Εμείς λέμε: Τώρα είναι η ώρα τους”.
Αναφερόμενος σε δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι 100.000 ψήφοι. Δηλαδή, όπως είπε, “τέσσερις ψήφοι σε κάθε εκλογικό τμήμα”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τόνισε ότι “δε μας ενδιαφέρει ο περίτεχνος λόγος του αλλά αυτά που κάνει, κατά τη γνώμη μου, συνειδητά, ώστε να αλιεύσει ψήφους από το ΛΑΟΣ”.
Επίσης, ο κ. Αθανασάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας και των κοινωνικών ελευθεριών, διαμηνύοντας στα στελέχη του κόμματός του ότι “το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με τα παλιά και τα νεώτερα στελέχη του”.
Στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετέχουν ο υπεύθυνος του πολιτικού συμβουλίου για την Κεντρική Μακεδονία και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, οι βουλευτές Ε. Βενιζέλος, Γ. Μαγκριώτης, Β. Γερανίδης, Χ.
Τσιόκας, Α. Σιδηρόπουλος, Θ. Τζάκρη, Α. Μουσιώνης, Γ. Δριβελέγκας, καθώς και κομματικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου