ΤΟΠΙΚΑ

20 χρόνια γιορτάζει το Δ.Σ. «Αγιος Ιωσήφ»

20-χρόνια-γιορτάζει-το-δ-σ-αγιος-ιωσήφ-67529

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα

Ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στους χώρους του σχολείου.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Κωνσταντάρας, Φαίη Χάρλα, αρχιτέκτονας, Αριάδνη Αποστολέρη, φοιτήτρια Χημικού τμήματος, Νικόλαος Μωραΐτη, φοιτητής Νομικής Σχολής, Ερατώ Ντινοπούλου, φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η κ. Θεοδώρα Μητσιάνη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο κ. Θεόδωρος Γκούμας, πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδια τα παιδιά της Γ’ τάξης με την διεύθυνση της κ. Σοφίας Καγιά.

Την ημερίδα συντονίζει ο κ. Σταύρος Δημόπουλος, δημοσιογράφος, γονέας μαθητή του Δημοτικού Σχολείου.

Το Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως Βόλου ιδρύθηκε στο Βόλο το 1995. Λειτούργησε κατόπιν επιτακτικής, εισήγησης του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», τα μέλη του οποίου έχοντας ζήσει την αγάπη, την αλληλεγγύη, αλλά επίσης έχοντας αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη της παιδείας στο Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Θηλέων «Αγιος Ιωσήφ», θέλησαν να δημιουργηθεί και πάλι στο Βόλο ένα σχολείο που θα διαπνεόταν από τα ίδια ιδανικά. Αυτή τη φορά όμως το Σχολείο που ιδρύθηκε ήταν Δημοτικό, μιας και κρινόταν επιτακτική η δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης που να απαντά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις αλλά και στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Από την πρώτη εκείνη χρονιά του 1995 συμπληρώνονται φέτος είκοσι χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ». Νέοι μαθητές και μαθήτριες κάθονται στα θρανία του Σχολείου, νέα προγράμματα που ανανεώνονται κάθε χρόνο, νέες μέθοδοι διδασκαλίας πια αξιοποιούνται, πάντα όμως με τους ίδιους σκοπούς και ιδανικά που χαρακτηρίζουν τα Σχολεία των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ στην Αθήνα και τον Πειραιά: την προσφορά παιδείας που ενεργοποιεί, προβληματίζει, κινητοποιεί, ευαισθητοποιεί, στηριγμένη σε διδακτικό προσωπικό που συνεχώς επιμορφώνεται και ασκεί το έργο του, όπως η Αγία Αιμιλία, ιδρύτρια του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ προέτρεψε: «Με ό,τι έχετε και θα λάβετε, κάντε όσο καλό μπορείτε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου