ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει το ασθενοφόρο… μέχρι νεωτέρας μετά τις αντιδράσεις

παραμένει-το-ασθενοφόρο-μέχρι-νεωτέ-675240

Δεν παραχωρείται… μέχρι νεωτέρας το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, που αποκτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, θορυβημένος από τις έντονες αντιδράσεις και την κινητοποίηση στην Αργαλαστή, άφησε χθες να εννοηθεί ότι προσωρινά δεν θα υπάρξει καμία… μετακίνηση και ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της περιοχής που αντιδρούν.

Για «μία πρώτη νίκη» των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το Δήμο κάνει λόγο το Τοπικό Συμβούλιο Αργαλαστής, που ζητά ωστόσο να είναι όλοι σε επαγρύπνηση, καθώς η προσωρινή αυτή αναστολή δεν συνιστά οριστική λύση.

Ειδικότερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου, χθες σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση στο Βόλο με τους τοπικούς φορείς για το θέμα και ότι μέχρι τότε δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση για την παραχώρηση του ασθενοφόρου, υπογραμμίζοντας ότι η 5η ΥΠΕ εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αργαλαστής, Γιώργος Παπαϊωάννου, που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της προχθεσινής κινητοποίησης έξω από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής – που όπως φαίνεται έπαιξε καθοριστικό ρόλο – ώστε να υπαναχωρήσει η 5η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή του επισήμανε «Μετά την προσωρινή αναστολή της απόφασης να μας πάρουν το ασθενοφόρο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ν. Πηλίου, που έδωσε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώσαμε, στην υπέροχη νεολαία μας που έκανε τη διαφορά με την παρουσία της, στο δημοτικό συμβούλιο που το συζήτησε ως κυρίαρχο θέμα και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας αλλά και όλους όσους συνέβαλαν (τα τοπικά ΜΜΕ) για να γίνει γνωστό το πρόβλημα σε όλο το Νομό Μαγνησίας». Καταλήγοντας δε ο κ. Γ. Παπαϊωάννου καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε επαγρύπνηση τονίζοντας «μέχρι η προσωρινή αναστολή να γίνει μόνιμη να είστε σε ετοιμότητα γιατί μπορεί να κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου