ΤΟΠΙΚΑ

Τάραξε τα νερά

τάραξε-τα-νερά-851206

Η συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για την κατάργηση του ασύλου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 τάραξε τα εσωκομματικά ύδατα του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα δεν ήταν η ουσία των όσων είπε ο πρώην Υπουργός, αλλά ο τρόπος που τα διατύπωσε προκάλεσε τα σχόλια και τις εσωκομματικές αντιδράσεις.
Επί της ουσίας η συντριπτική πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου τα ίδια πράγματα πιστεύουν, απλά τα διατυπώνουν σε διαφορετικό ύφος και με άλλη φρασεολογία.
Όμως ο Πάγκαλος είναι γνωστός, ευφυής και εκρηκτικός, ορισμένες φορές ακραίος και ανατρεπτικός στο λόγο του. Δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει ούτε η φρασεολογία του ούτε η επιχειρηματολογία του.
Όσο το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται ή και φοβάται να εκφράσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί και πιστεύει για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, τόσο τέτοιες φωνές σαν του Θεόδωρου Πάγκαλου θα ακούγονται παράταιρες και θα δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα.
Είναι φυσικό επόμενο τα μισόλογα και οι υπεκφυγές να επισκιάζονται από τις κραυγές και τις πολιτικές εφόδους, αφού μια τέτοια επιχείρησε την Κυριακή με τη συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο πληθωρικός πρώην Υπουργός. Αν είχε διατυπώσει ξεκάθαρη θέση το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ποιος θα έδινε σημασία στο τι είπε και πώς το είπε ο κ. Πάγκαλος; Εκτός αν οι απόψεις του κινούνταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη γραμμή του κόμματος, πράγμα που τώρα δεν συμβαίνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου