ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο για το “16”

συλλαλητήριο-για-το-16-851206

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το επίμαχο άρθρο 16 της αναθεώρησης του Συντάγματος, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους, νεολαίους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και καταγγέλλει τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ότι αμφισβητούν το δικαίωμα στη μόρφωση και την σταθερή δουλειά.
Επιβάλλεται να σταματήσουμε την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, να αντισταθούμε στην ψήφιση του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιου και να διεκδικήσουμε να αποσυρθούν οι νόμοι που ψηφίσθηκαν την προηγούμενη άνοιξη και που στόχο έχουν την πλήρη υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, σημειώνει επίσης, δε σηματοδοτεί απλά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά την έναρξη δριμύτερης επίθεσης για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Θεωρούμε δημαγωγικούς μύθους τους ισχυρισμούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, ότι με την λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα ανακοπεί η φοιτητική μετανάστευση στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα βελτιωθεί η ποιότητα των δημοσίων Πανεπιστημίων μέσα από τον ανταγωνισμό και τους ενιαίους κανόνες λειτουργίας με τα ιδιωτικά. κ.λ.π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου