ΤΟΠΙΚΑ

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

ειδική-συνεδρίαση-του-δ-σ-νέας-ιωνίας-851206

Τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του παλιού νεκροταφείου της οδού Ταξιαρχών με αφορμή και τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ του Συνδέσμου διαδημοτικού κοιμητηρίου, ζητά ο επικεφαλής της “Δημοτικής Συνεργασία για την Αναγέννηση της Νέας Ιωνίας” δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Μπαλλής με πρόταση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μάκης Μπαλλής μάλιστα κατέθεσε πρόταση για την τροποποίηση και προσθήκη συγκεκριμένων άρθρων στη συστατική πράξη ίδρυσης του διαδημοτικού συνδέσμου, ώστε να είναι οριστική και αμετάκλητη η παύση λειτουργίας του Κοιμητηρίου για τις απλές αλλά και για τις οικογενειακές ταφές.
“Επειδή, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάκης Μπαλλής, έτσι όπως αναγράφονται οι αποφάσεις στα δημοσιεύματα αναφορικά με αποφάσεις της Διοίκησης του Συνδέσμου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου σχετικά με το καταργημένο παλαιό Κοιμητήριο της οδού Ταξιαρχών, και κυρίως οι αναφορές στη διετή μόνο αναστολή των ταφών λόγω των έργων του «Θησέα» δεν διευκρινίζονται επακριβώς οι προθέσεις και οι λεπτομέρειες, ώστε να παύσει οριστικά κάθε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του παλαιού Κοιμητηρίου, ζητάμε την αναλυτική ενημέρωση του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε ειδική συζήτηση και προτείνουμε την παρακάτω τροποποίηση των άρθρων 5 και 6 της Συστατικής πράξης του Συνδέσμου, την οποία ζητάμε να φέρετε προς συζήτηση, τροποποίηση και έγκριση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο
Προτείνεται εξάλλου η προσθήκη ή τροποποίηση των συγκεκριμένων άρθρων ως εξής:
1- Διακόπτεται κάθε ταφή στο παλαιό Κοιμητήριο επί της οδού Ταξιαρχών
2- Οι νόμιμοι δικαιούχοι οικογενειακών τάφων στο παλαιό Κοιμητήριο δικαιούνται δωρεάν παραχώρησης οικογενειακού τάφου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος.
3- Εκκαθάριση του μητρώου δικαιούχων οικογενειακών τάφων, για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή όχι δικαιωμάτων.
4- Οι υπάρχοντες οικογενειακοί τάφοι στο παλαιό Κοιμητήριο, χρησιμοποιούνται ως χώροι προσκύνησης και μνήμης μόνο, για όσο διάστημα διατηρούνται τα δικαιώματα χρήσης
5- Ειδική επιτροπή θα κρίνει τους οικογενειακούς τάφους που θα διατηρηθούν, χωρίς να χρησιμοποιούνται, ως ιστορικά ή καλλιτεχνικά μνημεία
6- Στους χώρους του παλαιού Κοιμητηρίου που αποδεσμεύονται μετά την ανακομιδή των οστών από τάφους τριετούς ταφής, στους χώρους των μη διατηρητέων οικογενειακών τάφων που αποδεσμεύονται όπως και πέριξ των οικογενειακών τάφων που διατηρούνται ως μνημεία ή χώροι προσκύνησης προς προσφιλείς νεκρούς, θα γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του χώρου για τη δημιουργία ζώνης πρασίνου.
7- Ο Σύνδεσμος θα προβεί σε μεταβολή και αναβάθμιση της περίφραξης για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου, (όπως ορίζεται στο άρθρο 6 της Συστατικής του πράξης ,ΦΕΚ 722 Β’)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου