ΤΟΠΙΚΑ

Πέρασε ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία…

πέρασε-ανεκμετάλλευτη-η-ευκαιρία-851206

«Πετάει» τη μια ευκαιρία μετά την άλλη για να βγει από το αδιέξοδο η Νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και το προχθεσινό ματς με τον Θρασύβουλο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Πανσερραϊκός, ο Μεσσηνιακός και η Προοδευτική, ηττήθηκαν αλλά η ομάδα της Ν. Ιωνίας για άλλη μια φορά δεν εκμεταλλεύτηκε την περίσταση να ξεφύγει της τελευταίας θέσης της Β Εθνικής. Η προχθεσινή ισοπαλία με τον Θρασύβουλο (1-1), σε συνδυασμό με την ήττα από τον Πανσερραϊκό την προπερασμένη αγωνιστική, είναι δυο αποτελέσματα που την καταδικάζουν να συνεχίζει να βλέπει τους αντιπάλους της από τον πάτο της κατάταξης. Αν είχε καταφέρει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα στην έδρα της στα δυο αυτά ματς, σήμερα θα «μιλούσε» από διαφορετική θέση και όλα θα είχαν πάρει τον δρόμο τους…
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η παρουσία του Σταύρου Διαμαντόπουλου στον πάγκο, ανανέωσε την εικόνα της ομάδας μόνο στο πρώτο 45λεπτο με τον Θρασύβουλο. Ο Λάζαρος Μουρατίδης που ήρθε μεταγραφή στο συγκρότημα της Ν. Ιωνίας άρχισε να κάνει «απόσβεση» τα λεφτά που δαπάνησε η ΠΑΕ για να τον εντάξει στο δυναμικό της, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Νίκης και κάνοντας το ιδανικότερο ντεμπούτο. Μόλις στο 6’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και οι συμπαίκτες του έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί του. Οι χαμένες ευκαιρίες των Παυλίδη, Σίμιτς και Ρίκα, έδειχναν ότι οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα «καθαρίζοντας» το ματς, οι φίλαθλοι στις κερκίδες αναθάρρησαν από την εμφάνιση, αλλά η χαρά τους «κράτησε» μέχρι το 66’, αφού στην επανάληψη βγήκε… άλλη Νίκη χωρίς πάθος και δυνάμεις από τα αποδυτήρια και μοιραία ισοφαρίστηκε από τον Λεονάρντο.
Μάλιστα ο Θρασύβουλος είχε κι άλλες καλές στιγμές για να φύγει νικητής από το Πανθεσσαλικό με τον Γκίτκο να σταματά τρεις φορές τον Βραζιλιάνο των φιλοξενουμένων και τον Τζουλιάνο να σώζει λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας την κυανόλευκη εστία προλαβαίνοντας τελευταία στιγμή τον Αγγο.
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος προτίμησε το 4-4-2, τοποθετώντας στην επίθεση τους Μουρατίδη και Παυλίδη. Στην άμυνα ο Αφόνσο στο κεντρικό δίδυμο με τον Μπαλάφα, είχαν κάποια προβλήματα, που αυξήθηκαν στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Πορτογάλος έδειξε όπως και άλλωστε κι ο Τζουλιάνο στο δεξί άκρο ότι προσαρμόστηκαν και από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβάζουν την απόδοση τους. Ο Αρτσε που ξεκίνησε στο κέντρο με τον Ρίκα, στο πρώτο 45λεπτο ήταν καλός, αλλά στο δεύτερο χάθηκε στην γενική μετριότητα και η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη. Σίγουρα θετικό ντεμπούτο έκανε ο Μουρατίδης, που εκτός του γκολ είχε και ακόμη δυο καλές ευκαιρίες στο ενεργητικό του.
Στο προχθεσινό ματς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες ο Αντώνης Ρίκα, που σήμερα θα αποφασιστεί πότε θα εκτίσει την ποινή του.

Αλλαγή Γενικού Αρχηγού
Ο Γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, Τάκης Αναγνωστόπουλος, υπέβαλλε την παραίτηση του και η διοίκηση, αφού πρώτα την έκανε αποδεκτή, αποφάσισε να τοποθετήσει στο πόστο του τον Μάριο Μπόνιτς. Επιπλέον ανακοινώθηκε αλλαγή στο γραφείο Τύπου της ομάδας μετά από την παραίτηση του Ακη Μπούκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ έθεσαν στην διάθεση του προέδρου τις παραιτήσεις τους, αλλά έγιναν αποδεκτές μόνο οι δυο παραπάνω.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, τονίζεται ότι ο πρόεδρος Κώστας Χρόνης παρέμεινε στον Βόλο, προκειμένου να προσπαθήσει από κοντά να λύσει τα προβλήματα της ομάδας.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
1 1
Σκόρερ: 6’ Μουρατίδης – 66’ Λεονάρντο
Κίτρινες: Αφόνσο, Ρίκα, Αρτσε – Τσβετάνοφ, Θ. Αγγος, Κατσίκης
Διαιτητής: Κεμεντσετσίδης (Κιλκίς)
ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Τζουλιάνο, Ρουμελιώτης, Μπαλάφας, Αφόνσο, Ρίκα (77’ Γκιόροκ), Αρτσε, Σίμιτς (69’ Βούζελα), Χώνος, Παυλίδης, Μουρατίδης (85’ Παλάσκας)
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Βασιλείου, Μπελεγρίνης, Κουτσοκώστας, Τσβετάνοφ, Σαμαράς, Σύρος, Θ. Αγγος, Γκάστιν (67’ Χαλιμούρδας), Λεονάρντο, Κατσίκης (54’ Τριχιάς), Κ. Αγγος (91’ Γιαννακίδης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου