ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Ελάχιστη η βροχή

Μόλις τα δέκα χιλιοστά έφτασε το ύψος της βροχής που έπεσε το τελευταίο διήμερο στην περιοχή του Βόλου. Τον Ιανουάριο το ύψος της βροχής ήταν μόλις έξι χιλιοστά σε αντίθεση με τα εκατόν τριάντα χιλιοστά του Ιανουαρίου του 2006. Τα νούμερα είναι υποπολλαπλάσια των προηγούμενων ετών κι όπως αντιλαμβάνεται κανείς αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η μία και μοναδική βροχή δεν είναι ικανή να σώσει καταστάσεις. Πάντως, όπως έλεγε χθες ο γεωπόνος κ. Ρούμπος από το Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου, η εξαιρετικά άνυδρη φετινή χρονιά μοιάζει αρκετά με το 2002. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδίου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα βροχερό το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου, ώστε να αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό τα μεγάλα υδατικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από το τελευταίο τρίμηνο ανομβρίας. Ας το ελπίσουμε.
Χ.Μ.

Αποκριάτικο χρώμα
Οι πολύχρωμες κορδέλες που ήδη τοποθετεί η ΔΗΤΕΒ σε μεγάλο τμήμα της αγοράς του Βόλου, προσπάθεια που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες σε συνδυασμό με τη μικροφωνική εγκατάσταση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, δίνουν έστω και σε μικρές δόσεις ένα αποκριάτικο χρώμα στην πόλη. Άλλωστε τι είναι απόκριες; Ήχος, χρώμα και πολύ κέφι.
Χ.Μ.

«Μεταμόρφωση»
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της οδού Μεταμορφώσεως για τα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και απεικονίζονται στις φωτογραφίες.
Καταρχήν η επέκταση των πεζοδρομίων στην οδό Αλεξάνδρας αφαιρεί και νέες θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των παλαιών πολυκατοικιών που δεν έχουν πυλωτές με πάρκινγκ, να μην μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματα τους.
Όπως ανέφερε μάλιστα αρχιτέκτονας πολεοδόμος, ο σχεδιασμός γύρω από την πλατεία Μεταμορφώσεως βρίθει πολεοδομικών λαθών, ενώ αναρωτήθηκε πόσο μπορεί να κόστισε η μελέτη του έργου…
Αναρωτήθηκε για τα δέντρα που υπήρχαν στο χώρο που κατασκευάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης και τα οποία, αφού ξεριζώθηκαν, δεν επαναφυτεύτηκαν στην πλατεία Μεταμορφώσεως.
Δ.Χ.

Εβρεχε βράχους
Πτώση βράχων σημειώθηκε προχθές το βράδυ από το λόφο της Γορίτσας, στο δρόμο προς Αγριά. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ οι βράχοι μετακινήθηκαν αμέσως από την Αστυνομία, μετά από ειδοποίηση των οδηγών.
Δ.Χ.

Ανω κάτω
Το γύρο αναγκάζεται να κάνει κανείς προκειμένου να γυρίσει στο Βόλο μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού από Λάρισα.
Το γνωστό πρόβλημα με τον κόμβο Βελεστίνου έχει δύο παράπλευρες απώλειες. Αφενός κάνει περίπου δύο χιλιόμετρα παραπάνω και αφετέρου, ανά πάσα στιγμή, λόγω έλλειψης σηματοδότησης, μπορεί να βρεθείς στα Φάρσαλα.
Β.Κ

Ελεγχος
Επειδή πλησιάζουν οι μέρες που θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Βόλου-Λάρισας καλό θα είναι νωρίτερα ο ΟΣΕ να βγάλει τίποτα συνεργεία προκειμένου να εξωραΐσουν λίγο ένθεν και ένθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και να εξετάσουν στις διαβάσεις εάν λειτουργούν τα συστήματα ειδοποίησης. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είχαν τεθεί σε “αγρανάπαυση” για αρκετό διάστημα και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα. Η επισήμανση από κατοίκους περιοχών που διέρχονται οι γραμμές.
Β.Κ

Τεκμήρια γνώσης
Αφιερωμένο στις Ιστορικές Βιβλιοθήκες της περιφέρειας είναι το επόμενο τεύχος του περιοδικού “Εν Βόλω” που αναμένεται προσεχώς και συγκεκριμένα εντός του Μαρτίου. Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε γνωστά και άγνωστα τεκμήρια γνώσης που αφορούν στην μακρόχρονη πολιτιστική παρουσία της περιοχής και αναμφίβολα αποτελούν κομμάτια μιας μεγάλης ιστορικής παράδοσης.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Συνεργασία
Προς την κατεύθυνση της καλοκαιρινής περιοδείας προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων “Αθέμιτος” με την αρωγή της ΕΚΠΟΛ. Η φετινή θεατρική σεζόν είναι συνώνυμη της συνέχισης μιας μακράς και αξιόλογης, αναμφίβολα, θεατρικής πορείας για την ομάδα που έχει ως συνδετικό κρίκο το μεράκι και εφόδιο δράσης την καλλιτεχνική έκφραση, σε όλα τα πεδία.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου