ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό των συμβασιούχων η ΓΣΕΕ

στο-πλευρό-των-συμβασιούχων-η-γσεε-851206

Μεθαύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου έρχεται ξανά για συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το θέμα των συμβασιούχων μετά τις τρεις αιτήσεις αναιρέσεως του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, κατά εργαζομένων ορισμένου χρόνου και κατά των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που τους δικαίωσαν, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη τους (ΕΛΓΑ).
Η Γραμματεία Συμβασιούχων της ΓΣΕΕ κατήγγειλε «την οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού νομικού και δικαστικού δεδομένου» σε βάρος των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μέσω νέας αρνητικής απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Οι αναιρέσεις του εισαγγελέα Γ.Σανιδά, η αλλαγή θέσης του εισηγητή Δ.Κανελλόπουλου, η προλείανση του εδάφους για την ανατροπή της ευνοϊκής απόφασης 18/2006 για τους συμβασιούχους, «προαναγγέλλουν ότι στις 15 Φεβρουαρίου επιχειρείται η αναίρεση των δικαστικών κατακτήσεων των συμβασιούχων απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και καταχρήσεις» σύμφωνα με την ΓΣΕΕ.
Η Γραμματεία καλεί τους συμβασιούχους στις 8:30 π.μ. στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ και συμμετέχουν Ομοσπονδίες (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΙΔΔ) και σωματεία εργαζομένων έξω από τον Αρειο Πάγο και στην προκηρυχθείσα από τη ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων την ίδια ημέρα.
αυτά που διακυβεύονται είναι πολλά και σημαντικά, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ: «το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων αλλά και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απέναντι στις επιβουλές της κυβέρνησης ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, η συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων και της προεκλογικής ομηρίας, η υπονόμευση κατακτημένων με αγώνες θεσμών και δικαιωμάτων».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, που ζητά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναιρέσουν οι ανώτατοι δικαστές την απόφαση που πήραν μόλις πριν έξι μήνες».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα θα παρέμβουν στη διαδικασία με τους νομικούς τους συμβούλους και τους καθηγητές κ. Κουκιάδη, Τραυλό και Καζάκο.
Ζήτησε δε, να αντιστοιχεί η πολιτική πρακτική της κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, έκανε λόγο για μεθοδεύσεις κατά συρροή και, απευθυνόμενος προς τους δικαστές, τους κάλεσε «να ζυγίσουν διπλά και τριπλά» την απόφασή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου