ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεόραση, διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, αιτίες της παραβατικότητας ανηλίκων

τηλεόραση-διαδίκτυο-κινητά-τηλέφωνα-851206

«Παραβατικότητα ανηλίκων – Μορφές, αίτια, αντιμετώπιση», είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος επιμορφωτικών μαθημάτων της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Ομιλητής θα είναι ο Δικηγόρος και τ. Επιμελητής Ανηλίκων Κατερίνης κ. Δημήτριος Δημηνάς, ο οποίος ασχολείται συστηματικά επί 35 χρόνια με το πρόβλημα της αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς των ανηλίκων.
Ο ίδιος θα καταθέσει την μακρά εμπειρία του γύρω από τις μορφές και το είδος των διαπραττομένων από τους ανηλίκους αδικημάτων, τα σημαντικότερα αίτια που ωθούν τα παιδιά να διαπράξουν ακόμη και από τα χαρακτηριζόμενα ως «στυγερά εγκλήματα», τα μέρα που λαμβάνει η πολιτεία και ειδικότερα τα Δικαστήρια Ανηλίκων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και θα κλείσει την ομιλία του με ουσιαστικές προτάσεις για την καταστολή και ιδίως την πρόληψη του προβλήματος της παραβατικής συμπεριφοράς των ανηλίκων που έχει λάβει στην χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις.
Στην ομιλία του ο κ. Δημηνάς, με αφορμή τα εγκλήματα του θανατηφόρου τραυματισμού και εξαφάνισης του μικρού Άλεξ στη Βέροια και του βιασμού της μαθήτριας της Αμαρύνθου, θα κάνει αναφορά πλειάδος σοβαρών εγκλημάτων με θύτες και θύματα ανηλίκων στην χώρα μας που δεν φθάνουν στην δημοσιότητα. Θα αναπτυχθούν οι μορφές, το είδος, το μέγεθος και ο τρόπος τελέσεως εγκλημάτων από ανηλίκους.
Θα υπογραμμισθούν τα σημαντικότερα αίτια που ωθούν τους ανηλίκους στην παραβατική συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, η τηλεόραση, το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, τα κέντρα ψυχαγωγίας και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.
Θα γίνει μνεία της υφισταμένης ποινικής νομοθεσίας με την οποία αντιμετώπιζε και κατασταλτικά η παραβατικότητα των ανηλίκων. Θα αναφερθούν επίσης τα βασικότερα αναμορφωτικά μέτρα, η αποτελεσματικότητά τους και η αναγκαιότητα αναβάθμισης των υφισταμένων Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων στη χώρα μας.
Τέλος θα αναπτυχθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία, την Εκκλησία, το Σχολείο και ιδίως από τους γονείς για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος της αυξανόμενης παραβατικότητας των ανηλίκων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου