ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τμήματα και μετονομασίες

νέα-τμήματα-και-μετονομασίες-851206

Για τις αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τον προσεχή Ιούλιο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας. Περιλαμβάνονται νέα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και νέα προγράμματα σπουδών στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Επίσης, σε σύγκριση με το περυσινό μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνει μετονομασίες τεσσάρων τμημάτων ΤΕΙ, καθώς και έξι τμήματα των ΤΕΙ που εντάσσονται σε άλλο επιστημονικό πεδίο. Στο νέο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα περιλαμβάνεται ούτε φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.).
Οι απολυτήριες εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν, όπως και πέρυσι, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων Β κύκλου ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Νέα τμήματα
Στο νέο μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνονται δύο νέα τμήματα Πανεπιστημίων, τρία νέα Τμήματα ΤΕΙ και οκτώ προγράμματα σπουδών στις τέσσερις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αναλυτικά τα νέα τμήματα είναι τα εξής:
1. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με έδρα την Κόρινθο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
2. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.
3. ΤΕΙ Πάτρας
α) Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας με έδρα το Αίγιο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
β) Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων με έδρα τον Πύργο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
4. ΤΕΙ Καβάλας
Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
5. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
6. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
7. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
8. Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
Μετονομασίες
Μετονομάζονται και περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο με τη νέα ονομασία τους, ως ακολούθως, τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ:
1.Το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.
2. Το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων.
3. Το Τμήμα Οπτικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 3ο Επιστημονικό πεδίο μετονομάζεται σε Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας.
4. Το Τμήμα Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου που ανήκει στο 5ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων.
Αλλες αλλαγές
Εντάσσονται και σε άλλο επιστημονικό πεδίο έξι τμήματα των ΤΕΙ, ως ακολούθως:
1. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
2. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
3. Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
4. Το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα την Κατερίνη εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 5ο πεδίο.
5. Το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο.
6. Το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (πρόκειται για τη μετονομασία του Τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων) του ΤΕΙ Μεσολογγίου εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου