ΤΟΠΙΚΑ

Πίσω στις καταλήψεις δύο Λύκεια…

πίσω-στις-καταλήψεις-δύο-λύκεια-851206

Σε νέες «περιπέτειες» φαίνεται ότι εισέρχονται οι μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων. Στους σχολικούς χώρους επικρατεί τις τελευταίες ημέρες κινητικότητα, ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αύριο στην πλατεία Ελευθερίας, με τους μαθητές να καλούνται να αποφασίσουν νέο γύρο καταλήψεων.
Η ανησυχία μαθητών κυρίως της Γ’ τάξης, οι οποίοι έχουν εισέλθει σε ρυθμούς πανελλαδικών εξετάσεων, για την απώλεια επιπλέον διδακτικών ωρών κρατάει προς το παρόν τα περισσότερα Λύκεια ανοιχτά.
Όμως χθες οι πρώτες καταλήψεις ξεκίνησαν από το 2ο και το 4ο Λύκεια Βόλου.
Γυμνάσια και Λύκεια, πάντως, θα υπολειτουργήσουν αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος συμμετέχει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
«Αγωνιζόμαστε –επισημαίνει σε ανακοίνωση- για δημόσια δωρεάν καθολική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες».
Οι καθηγητές διεκδικούν αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ άμεσα, εισαγωγικό μισθό στον νεοδιόριστο 1.400 ευρώ με ανάλογη αύξηση σε όλα τα κλιμάκια, θέσπιση πλαισίου επιλογής στελεχών διοίκησης με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, πλήρη σύνταξη μετά από 30 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
Με έμφαση μέσω των νέων κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών τίθεται η στήριξη της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Οι καθηγητές ζητούν να σταματήσει η πολυδιάσπαση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΤΕΕ-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) και η διάχυσή της σε διάφορα υπουργεία και να προβλεφθεί άμεσα μεταλυκειακό έτος σπουδών υπό την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποκτούν οι σπουδαστές πτυχίο επιπέδου 3, σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τα μέλη της σε μαζική και αποφασιστική στήριξη των αιτημάτων του κλάδου, τόσο με τη συμμετοχή τους στην απεργία, όσο και με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου