ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις του Δημάρχου Νέας Ιωνίας

συναντήσεις-του-δημάρχου-νέας-ιωνίας-851206

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, ο οποίος δέχθηκε στο γραφείο του διαδοχικά τη διοίκηση της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) και το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου-Ν. Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος».
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Γ. Δανηλόπουλο ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν την Ένωση αλλά και ειδικότερα για το νέο σύστημα αμοιβών των Μηχανικών, θέμα για το οποίο βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Μάλιστα, με υπόμνημα που παρέδωσαν στον Δήμαρχο, ζητούν να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στην Πολεοδομία του Δήμου Ν. Ιωνίας σχετικά με την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για το θέμα ελέγχου και εγκρίσεων των αμοιβών μελετών των μηχανικών που αφορούν τα μέλη της Ένωσης, δηλαδή πτυχιούχους Μηχανικούς που δεν είναι μέλη του ΤΕΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της γενικότερης συζήτησης ο κ. Μαβίδης πρότεινε στα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την εκπροσώπησή τους σε Επιτροπές του Δήμου, όπου η συνεργασία τους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για την πόλη, όπως οι Επιτροπές Πολεοδομικών και Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Με τους αυτοκινητιστές
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Δημ. Καραΐσκος και Κ. Πουλιάνας αντίστοιχα, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και ζήτησαν από τον κ. Μαβίδη να προωθήσει την επίλυσή τους.
Ειδικότερα, τα μέλη του Συνδέσμου θεωρούν αδύνατη την οδική πρόσβαση των οχημάτων στην λεωφόρο Ειρήνης με κατεύθυνση στην δυτική πλευρά της πόλης λόγω μονοδρόμησης της οδού Αγ. Βαρβάρας, ενώ ζητούν να τοποθετηθεί σήμανση και πινακίδες και χημικές τουαλέτες στις πιάτσες ταξί. Επίσης, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι δημιουργείται μείζον πρόβλημα στην πιάτσα του Κοιμητηρίου κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς κάθε Δευτέρα, καθιστώντας επικίνδυνη την έξοδο των ταξί από την πιάτσα ανάμεσα από τους φωτεινούς σηματοδότες. Τέλος τον πληροφόρησαν για το πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες που υπάρχει στον κόμβο του υποσταθμού της ΔΕΗ και εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.
Ο κ. Μαβίδης υποσχέθηκε ότι όλα τα θέματα θα εξεταστούν ένα προς ένα, έτσι ώστε να βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα εξυπηρετούν τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ το προεδρείο του Συνδέσμου εξέφρασε τη στήριξή του στις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή παρέμβαση που πρέπει να γίνει στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου