ΤΟΠΙΚΑ

Στην “αντεπίθεση” για τη ΔΗΤΕΒ

στην-αντεπίθεση-για-τη-δητεβ-851206

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι εκπρόσωποι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του συνδυασμού του κ. Μήτρου, όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή ότι το οικονομικό άνοιγμα, της Επιχείρησης ανέρχεται σε 1.150.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα ο νυν εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Μήτρου στη ΔΗΤΕΒ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ζαρκάδας κάνει λόγο για χρήση αποσπασματικών στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ δήλωση στη δημοσιότητα έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ κ. Βαγγέλης Γούσιος, ο οποίος αναφέρεται στο σύνολο των δράσεων που ανέπτυξε η Επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στη συγκυριακή, όπως τονίζει, ελλειμματική θέση της ΔΗΤΕΒ .
Ειδικότερα οι δηλώσεις των κ.κ. Ζαρκάδα και Γούσιου αντίστοιχα έχουν ως εξής:
Ο κ. Ζαρκάδας

Η χρήση αποσπασματικών στοιχείων που αφορούν ιδιαίτερα στην οικονομική διαχείριση είναι γνωστή πρακτική που εύκολα δημιουργεί εντυπώσεις.
Η δημιουργία κλίματος που να απαξιώνει το έργο της απελθούσης δημοτικής αρχής είναι αφ’ ετέρου ένας καλός τρόπος για να δημιουργούνται άλλοθι για πιθανές μελλοντικές δυσκολίες υλοποίησης προεκλογικών δεσμεύσεων.
Στην πρόσφατη πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΤΕΒ, που συνεκλήθη με τη διαδικασία του επείγοντος, συζητήθηκε η ρύθμιση οφειλών της επιχείρησης προς το ΙΚΑ. Πέραν τούτου δεν παρουσιάστηκαν άλλα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.
Αναμένουμε λοιπόν από τον Δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. να παρουσιάσει τα αναλυτικά στοιχεία της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, από τα οποία θα μπορέσουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Όσον αφορά στην καταγγελία των δύο συμβάσεων:
1. Η μία αφορούσε σε διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει την εξεύρεση χορηγών για την ΑΡΓΩ, χωρίς οικονομικό κόστος για την ΔΗΤΕΒ, μια και η αμοιβή θα ήταν ποσοστό επί των χορηγών που θα έβρισκε.
2. Η δεύτερη αφορούσε την υποστήριξη της ΔΗΤΕΒ στην ανάπτυξη του θεματικού πάρκου. Η απελθούσα Δημοτική Αρχή, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της, δεν προχώρησε στην εξέταση των προσφορών που υποβλήθηκαν μια και συνέπιπτε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει την αποσπασματική κατά τακτά διαστήματα διαρροή πληροφοριών, που αφορούν στην οικονομική διαχείριση της απελθούσης Δημοτικής Αρχής. Έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιονδήποτε έλεγχο κρίνει σκόπιμο.
Δεν έχει όμως το δικαίωμα να σπιλώνει συνειδήσεις με διαρροές και πληροφορίες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου